Actualizare: ISU Neamt anunta ca locuitorii din zonele aflate sub cod rosu de furtuna, au fost avertizati prin sistemul Ro- Alert

Stirea initiala: Meteorologii au emis o avertizare de tip Cod Roșu de furtună pentru 15 comune din judetul Neamt. Alerta este valabilă între orele 17:00 și 18:00.

Zonele vizate: Săbăoani, Cordun, Gherăești, Trifești, Bârgăuani, Mărgineni, Secuieni, Ștefan cel Mare, Dulcești, Războieni, Dragomirești, Tupilați, Făurei, Ruginoasa, Văleni;

Se vor semnala: GRINDINĂ DE MEDII ȘI MARI DIMENSIUNI, vânt puternic, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice și averse torențiale ce vor cumula local 35…40 l/mp.

De altfel este emisă o avertizare valabilă până pe data de 10 iunie de instabilitate atmosferică ce va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și serilor.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.