Actualizare știre: La ora 22:17, ISU Neamț a transmis o nouă avertizare Ro Alert, tot pentru comuna Agapia. De data asta, un urs a fost văzut în apropierea pensiunii Nadine.

Știrea inițială: Un urs a fost văzut în această seară în zona mănăstirii Agapia. ”A fost semnalată prezența unui urs lângă mănăstirea Agapia. A fost transmis mesaj Ro Alert”, a anunțat ISU Neamț în jurul orei 21:30.

De câteva luni, în județul Neamț se înregistrează o avalanșă de alerte cu urși care ajung în zonele populate. Totodată, s-au înregistrat și numeroase atacuri asupra gospodăriilor. Cea mai afectată comună este Poiana Teiului, dar și Borca, Farcașa, Pipirig, Hangu sau stațiunea Durău. La Poiana Teiului, un vânător a fost atacat de o ursoaică, însă doar o minune și prezența de spirit a unul alt vânător, au făcut ca bărbatul să scape cu viață după ce ursul a fost împușcat.

În acest răstimp, la Prefectura Neamț (prefect Adrian Niță- PSD) s-au făcut două ședințe, în urma cărora s-a transmis că au fost trimise niște solicitări la instituții centrale, de unde se așteaptă un răspuns pentru eliminarea a 4 urși. Răspunsul n-a mai venit nici în ziua de astăzi, deși atacurile urșilor sunt aproape la ordinea zilei.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.