Actualizare știre: La ora 22:17, ISU Neamț a transmis o nouă avertizare Ro Alert, tot pentru comuna Agapia. De data asta, un urs a fost văzut în apropierea pensiunii Nadine.

Știrea inițială: Un urs a fost văzut în această seară în zona mănăstirii Agapia. ”A fost semnalată prezența unui urs lângă mănăstirea Agapia. A fost transmis mesaj Ro Alert”, a anunțat ISU Neamț în jurul orei 21:30.

De câteva luni, în județul Neamț se înregistrează o avalanșă de alerte cu urși care ajung în zonele populate. Totodată, s-au înregistrat și numeroase atacuri asupra gospodăriilor. Cea mai afectată comună este Poiana Teiului, dar și Borca, Farcașa, Pipirig, Hangu sau stațiunea Durău. La Poiana Teiului, un vânător a fost atacat de o ursoaică, însă doar o minune și prezența de spirit a unul alt vânător, au făcut ca bărbatul să scape cu viață după ce ursul a fost împușcat.

În acest răstimp, la Prefectura Neamț (prefect Adrian Niță- PSD) s-au făcut două ședințe, în urma cărora s-a transmis că au fost trimise niște solicitări la instituții centrale, de unde se așteaptă un răspuns pentru eliminarea a 4 urși. Răspunsul n-a mai venit nici în ziua de astăzi, deși atacurile urșilor sunt aproape la ordinea zilei.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.