Este alerta la DSP Neamt si la DGASPC Neamt. Doua centre DGASPC sunt focare de Covid 19. Este vorba despre ”Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap” din comuna Pastraveni si de  ”Centrul de Recuperare a Copiilor cu Dizabilitati” din Piatra Neamt, cunoscut su sub numele de ”Centrul Sancta Maria”.

Potrivit surselor tvmneamt.ro, la Pastraveni au fost confirmate pana astazi aproximativ 30 de cazuri de infectare cu coronavirus in randul beneficiarilor si angajatilor, acestea fiind rezultatele testelor facute pe 5 mai. ”S-au facut testari pe 5 mai, pe 6 mai si se fac testari si astazi (n.red. 7 mai), cand terminam de testat toate cele aproape 400 de persoane din centru, beneficiari plus personal, inclusiv personalul care urmeaza sa intre in tura de doua saptamani. Da, cu siguranta putem vorbi de un focar de coronavirus la Centrul de la Patraveni”, a declarat pentru tvmneamt.ro, Radu Firăstrău, directorul DSP Neamt.

Primele suspiciuni de Covid 19 au aparut la Centrul de la Pastraveni, dupa ce unul dintre medicii care a lucrat acolo in perioada 11-25 aprilie, a fost depistat pozitiv la inceputul acestei luni. O parte din personalul depistat pozitiv a lucrat pe aceeasi tura de 14 zile cu medicul respectiv. Partea buna a lucrurilor, ar fi ca niciunul dintre cei depistati pozitiv nu prezinta simptome cel putin pe moment.

La Centrul din Piatra Neamt ar fi intre 10 si 20 de cazuri confirmate, din randul copiilor si personalului. Aici sunt ingrijiti aproximativ 40-50 de copii cu dizabilitati.

In judetul Neamt sunt 12 astfel de centre, toate sub tutela DGASPC. Directorul DSP Neamt, Radu Firăstrău a mai precizat ca in aceste zile se lucreaza la testarea tuturor celor aproximativ 1.000 de persoane (beneficiari plus angajati) din toate cele 12 centre.

Ramane de vazut cum vor gestiona autoritatile situatia, pentru ca in mod sigur numarul cazurilor confirmate din aceste Centre va fi cu mult mai mare, iar beneficiarii (pacientii) sunt persoane cu nevoi speciale si vor trebui internati in Spitalul Judetean Neamt.

Later EDIT: Potrivit ultimelor date furnizate de Grupul de Comunicare Strategica, astazi, 7 mai, in judetul Neamt sunt 617 cazuri confirmate pozitiv cu Covid 19.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.