Actualizare- 29 martie: Incendiul din comuna Dămuc a fost lichidat. SVSU Dămuc va asigura monitorizarea zonei, a anuntat ISU Neamt la ora 16.

54 de pompieri de la Detașamentul Piatra Neamț și Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului (cu două autospeciale de stingere, un autocamion, un microbuz, 3 motopompe, 5 autoturisme de serviciu, 4 cuburi pentru apă), 50 voluntari de la SVSU Dămuc, Bicaz Chei și Bicazu Ardelean (cu 2 autospeciale de stingere și trei motopompe) și 30 de lucrători de la Ocolul Silvic Bicaz au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Actualizare- ora 16:30:Pompieri militari de la Detașamentul Piatra Neamț, pompieri voluntari din cadrul SVSU Dămuc, Bicaz Chei, Bicazu Ardelean și lucrători de la Ocolul Silvic Bicaz intervin în comuna Dămuc pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a extins la fondul forestier și prezintă riscul de  propagare la locuințele aflate în apropiere”, a transmis ISU Neamt.

Stirea initiala: Este alerta la Dămuc, judetul Neamt, unde in apropierea centrului comunei, a izbucnit un incendiu de pădure. Potrivit unor informatii inca neconfirmate oficial, o femeie de 42 de ani a dat foc unor resturi de vegetatie in propria curte, a lasat focul nesupravegheat, iar flacarile s-au extins la o padure de pin din vecinatatea gospodariei.

In jurul orei 15, focul se intindea pe aproximativ două hectare de pădure, iar situatia poate scapa de sub control, pentru ca in zona bate vantul foarte tare.

Fumul putea fi observat de la peste 10 km departare, din localitatea Bistra (foto- martor):

La aceasta ora, pompieri intervin la alte 3 incendii de vegetaţie uscată, în municipiul Piatra Neamț și comunele Agapia și Grumăzești. La Agapia intervin în sprijin și jandarmii de la Postul de Jandarmi Bălțătești, a transmis ISU Neamt in jurul orei 14:30.

Imagini de la incendiul de padure de la Dămuc (sursa- martor):

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.