Alianța Dreapta Unită cere renumărarea voturilor pentru Consiliul Județean Neamț după ce a descoperit o serie de nereguli

  Comunicat de presă- ADU: Înregistrarea voturilor pentru Consiliul Județean Neamț este viciată și USR, împreună cu PMP și FD, cer renumărarea. Reprezentanții Alianței au sesizat mai multe nereguli privind modul în care au fost înregistrate voturile pentru Consiliul Județean acordate de alegători Alianției Dreapta Unită.

În unele procese-verbale, numărul de voturi valabil exprimate și numărul de voturi nule sunt, adunate, mai mici decât numărul total al celor care au mers la vot în secția respectivă. Inclusiv reprezentantul USR în Biroul Electoral Județean, la o numărătoare aleatorie, a descoperit că, la o secție de votare din Piatra Șoimului, un vot acordat Alianței ADU era trecut la voturi nule.

Din cauza acestor neconcordanțe, am făcut sesizare la Biroul Electoral Județean Neamț pentru renumărarea voturilor nule. BEJ a respins sesizarea noastră și vom face sesizare la Biroul Electoral Central. Partidul comasat a gândit totul în favoarea lui. Oamenii din secții au stat până dimineața, limita fizică le-a fost testată la maxim. Nouă ne-au fost sesizate mai multe situații din teritoriu. Este clar că procesul de numărare a decurs cu probleme, este suficient să vedeți cât de multe contestații au fost depuse la Biroul Electoral Județean. Vom face toate demersurile necesare pentru a verifica corectitudinea voturilor. Le datorăm asta celor peste 16.000 de nemțeni care au votat lista Alianței Dreapta Unită pentru Consiliul Județean Neamț”, a declarat deputatul Iulian Bulai, președintele USR Neamț.

Astfel de probleme au fost în toată țara, iar cele mai cunoscute două situații sunt la Sectoarele 1 și 2 din București.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.