In Neamt se coace o alianta compusa din 4 partide din care face parte si USR, pentru a pune piedici candidatilor PNL la alegerile locale viitoare, din septembrie sau cand vor fi ele, poate chiar in martie 2021, au declarat surse politice pentru tvmneamt.ro.

Daca o miscare de amploare contra PNL Neamt nu ar fi o surpriza chiar asa de mare, faptul ca USR se va alia cu PSD- ALDE si Pro Romania, este miscarea la care nimeni nu se astepta, stiind ca cele 3 formatiuni politice erau pana acum dusmanul de moartea al partidului condus de Dan Barna, fiind aratate permanent cu degetul, ca fiind exponentii coruptiei.

Alianta PSD-ALDE- Pro Romania- USR, va functiona in anumite localitati din Neamt, unde liberalii au candidati cu sanse reale sa castige primariile. Cele 4 partide își vor uni fortele contra candidatilor liberali si vor sprijini candidatul plasat pe urmatorul loc in preferintele electoratului. Astfel, daca de exemplu intr-o comuna pe primul loc se afla un liberal iar pe locul doi un PSD-ist, cele 4 partide îl vor sprijini pe candidatul PSD.

In cateva comune din Neamt deja s-a batut palma pentru astfel de aliante, urmand ca peste tot pe unde exista liberali cu sanse reale sa castige fotoliile de primari, acestia sa se loveasca de un zid PSD- ALDE- Pro Romania- USR.

Formarea aliantei la nivel de localitati, nu ar fi un plan conceput la nivel national, ci ar fi fost gandit doar la nivelul judetului Neamt si va fi pus in practica doar in localitatile unde liberalii ar putea castiga alegerile, creand astfel, serioase probleme partidului aflat acum la guvernare. Dar daca planul va functiona, nu este exclus ca el sa fie aplicat dupa alegeri si in consiliile locale sau poate chiar în consiliul judetean, unde s-ar putea forma majoritati compuse din cele 4 partide.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Scuze că întreb, dar ce reprizinta USR la Piatra-Neamț?Cine-i ALDE, tot la Piatra Neamt?
    Ei nu recunosc faptul că în sondaje stau prost și că vor să adopte poziția de” purici în blana câinelui ” și că și-au ales drept” câine ” pe cei de la Pro-România care și ei sunt un câine de pripas care se gudura pe lângă dulăul cel Mare care este PSD.
    USR și ALDE două partide apărute de nicăieri care nu au fost altceva decât” vehicule electorale” care au rupt din electoratul unor partide și au servit interese de grup!
    Parola, Coane Iancule că nu-i văd bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.