Alianta PSD- ALDE care functioneaza la nivel national si la nivel judetean, se pare ca nu mai este valabila si la Poiana Teiului, unde da rateuri daca ar fi sa ne luam dupa un comunicat al viceprimarului Paul Enache (ALDE), facut public de organizatia ALDE Poiana Teiului.

Acestuia i-au fost retrase atributiile de catre primarita PSD Ana Ancuta, asa ca de acum, viceprimarul se poate duce la Primarie sa se uite pe pereti sau sa ascuta creioane, pentru ca trebuie sa faca ceva in schimbul salariului.

In mod normal, unui primar ii este imposibil fizic vorbind, sa se ocupe de absolut tot ce inseamna o administrare corecta a unei Unitati Administrativ Teritoriale (UAT), de aceea exista un viceprimar sau mai multi.

Potrivit viceprimarului Enache, primarita incalca legea grav si nu numai ca-i retrage atributiile in mod ilegal, dar angajeaza patru persoane sa faca ceea ce facea pana acum viceprimarul. De aceea, Paul Enache anunta ca da in judecata pe primarita Ana Ancuta pentru abuz in serviciu, el considerand ca aceasta prejudiciaza grav bugetul Primariei si nu este departe de adevar, pentru ca sa platesti patru oameni sa faca ceea ce facea unul singur, este cel putin ciudat, daca nu ar semana cu o razbunare strict personala, pe bani publici.

Cu atat mai curios, este faptul ca viceprimarului ii sunt stabilite noi atributii pe 14 iulie, iar pe 19 iulie, deci dupa cinci zile, ii sunt retrase.

Din unele informatii care circula prin comuna, se pare viceprimarul Enache ar fi deranjat niste cercuri de interese dupa ce a repus in functiune mai multe utilaje ale Primariei care stateau pe dreapta de ani de zile, in timp ce pentru diverse activitati (curatenie, reparatii drumuri, etc.) se plateau utilaje si servicii unor privati. Odata ce Primaria a reinceput sa-si faca treburile cu utilajele proprii readuse la viata de viceprimar, nu numai ca s-a facut economie la buget, dar s-au subtiat foarte grav si bugetele unor ”baieti destepti”, cu parandarat cu tot.

Doar asa se poate explica decizia primaritei care trece cu nonsalanta peste protocoale si aliante, gest care poate inflama spiritele, stiind ca la nivel de Consiliu Judetean, ALDE face cam toate poftele PSD, hartuirea oamenilor ALDE din teritoriu putand avea efecte nu tocmai din cele mai bune.

Trecand peste latura politica a povestii, se vede si de pe luna ca in cazul viceprimarului ALDE de la Poiana Teiului este o razbunare pur personala, pentru ca daca acesta nu si-ar fi indeplinit corect atributiile, ar fi trebuit ca mai intai sa fie avertizat, apoi sanctionat si in final, la nivel de coalitie PSD- ALDE, sa se ceara inlocuirea lui. Mai mult, in decizia de revocare a atributiilor sa arata ca acestea aveau caracter temporar, fapt care nu reiese din documentele prin care i-au fost delegate atributiile, lucru care arata ca cineva il vrea cu orice pret pe Enache, tras pe linie moarta, chiar si prins fals. Poate ca nu ar fi rau ca Prefectura sa-si arunce un ochi peste aceste documente, inainte de a se stabili legalitatea lor, asta in cazul in care cei de la primarie nu vor uita cumva sa le trimita spre supervizare.

Comunicatul ALDE Poiana Teiului (viceprimar Paul Enache):

Decizia prin care se stabilesc atributiile viceprimarului Paul Enache:

Decizia prin care ii sunt retrase atributiile viceprimarului Enache:

Ionut CORFU

 

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.