20150627004001 (1)
În zilele de 27 și 28 iunie, la Durău s-a desfășurat Școala Politică a Femeilor Liberale. Prezenți la deschiderea școlii, co-președinții  PNL Alina Ghorghiu și Vasile Blaga au încurajat femeile liberale să candideze la alegerile locale. Cei doi co-președinți au făcut aprecieri privind situația politică a României, subliniind importanța continuării procesului de fuziune a PNL.
În deschiderea întâlnirii, Alina Gorghiu a declarat: „situaţia politică este serioasă şi are nevoie de soluţii pe care noi să le putem oferi românilor foarte repede; avem proiecte noi pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit”. Cu privire la importanţa candidaturilor din rândul femeilor, Alina Gorghiu a evidențiat faptul că “o societate modernă nu poate exista fără femei puternice și implicate”. La rândul său, Vasile Blaga a făcut un îndemn la unitate: „partidul trebuie să fie rotund în acestă vară. Vă doresc să vă înţelegeţi cum ne înţelegem noi, eu şi cu doamna Gorghiu”.
Tot un mesaj de unitate a transmis și co-președintele filialei județene Neamț, Mugur Cozmanciuc, subliniind că organizațiile trebuie să funcționeze fără sincope în vederea alegerilor locale de anul viitor. În acest sens, co-președintele PNL Neamț a precizat că deciziile din cadrul OFL, de la nivel județean, trebuie să preia modelul colaborare dintre el și Alexandru Drăgan, co-președinte al PNL Neamț. “Eu și domnul Drăgan funcționăm unitar. Orice decizie în PNL Neamț va fi luată după ce ne consultăm noi doi și împreună cu Biroul Politic Județean al partidului”, a ținut să precizeze Mugur Cozmanciuc.
La rândul lui, Alexandru Drăgan a subliniat același mesaj de unitate care trebuie transpus în realitate în cadrul filialei județene, mai ales în contextul în care vor veni alegerile locale, scrutin pe care PNL trebuie să-l câștige la nivel județean. “În  2016, PNL va câștiga alegerile la Neamț pentru că avem un potențial uriaș, pentru că electoratul din zona noastră este de centru-dreapta, noi vom face un program pentru fiecare localitate din județul Neamț”, a explicat co-președintele PNL Neamț.
Activităţile au debutat cu întrunirea Biroului Permanent Naţional al OFL, în cadrul căruia s-au discutat aspecte privitoare la sprijinirea femeilor liberale pentru a candida la alegerile locale. În acest sens, co-preşedinții OFL, Lucia Varga și Cristina Trăilă, au asigurat candidatele PNL că procesul de selecție pentru alegerile locale a demarat. De asemenea, au fost luate în discuție proiectele care se derulează în prezent în cadrul OFL, precum și propunerile de proiecte noi. Astfel au fost votate trei proiecte noi: „Viaţă fără violenţă”, „Patriotism şi tradiţie”, „Stop şpăgii în școli, spitale şi în administraţia publică”. O bună parte a dezbaterilor a fost dedicată politicilor în sprijinul familiilor din România, prevăzute în Programul de Guvernare al PNL. Lucia Varga a pus accentul pe faptul că „femeile liberale, prin profesionalism și dăruire, reprezintă resursa umană necesară punerii în practică a Programului de Guvernare al PNL, în special a politicilor în sprijinul familiilor din România”.
Tot în cadrul Biroului Permanent Naţional al OFL a fost validat Biroul Politic al OFL Neamţ, condus de președintele interimar, Mihaela Şoneriu.
Pe parcursul a două zile, cele peste 150 de participante din regiune nord-est prezente la Școala Politică a Femeilor Liberale au urmat cursuri de comunicare și au făcut planuri de acțiune în vederea implementării noilor proiecte propuse.
Departamentul de comunicare al OFL Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.