Boacănă după boacănă la Borlești. Astăzi, un camion al primăriei, a fost depistat în trafic de un echipaj de poliție rutieră, în timp ce transporta lemn de foc fără documente legale, adică fără aviz de transport.

Camionul a fost dus în curtea Ocolului Silvic Tazlău, unde s-a constat că era încărcat cu aproape 5 metri cubi de lemn, fără documente legale, fapt pentru care s-a aplicat o amendă de 2.000 de lei, iar lemnul a fost confiscat.

Din poze reiese că bena camionului era plină ochi cu lemn, însă Poliția nu specifică dacă cei 5 metri cubi erau volumul total de lemn transportat, sau doar o diferență pe care nu existau documente. Potrivit legii, dacă volumul total de lemn transportat fără documente, depășește 10 metri cubi, este infracțiune. În cazul de față, abaterea s-a încadrat la contravenție. Mai rămâne de văzut și dacă lemnnul era transportat (ilegal) pentru primărie sau pentru altcineva. Iar dacă era lemn pentru primărie, cine suportă paguba? Acest aspect poate fi lămurit de administrația PSD (cu aspirații de dreapta) a comunei Borlești, care dacă dorește, poate trimite un punct de vedere pe adresa de mail a tvmneamt.ro.

 

La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 11:10, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, au identificat pe DJ 156A, în localitatea Borlești, o autoutilitară ce se deplasa din direcția Tazlău spre Roznov și transporta material lemnos.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că, pentru materialul lemnos transportat nu este emis aviz de însoțire a materialului lemnos, valabil la data și ora controlului.

În urma măsurătorilor efectuate, în prezenta unui specialist silvic din cadrul Ocolul Silvic Tazlău, a rezultat o cantitate totală transportată de 4,88 m.c. material lemnos, care a fost confiscată faptic şi predată Ocolului Silvic Tazlău.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei”, a declarat insp. Ramona Ciofu- IPJ Neamț.

În urmă cu mai puțin de 3 săptămâni, primăria Borlești a fost implicată într-o altă poveste cu cântec. O autoutilitară a primăriei, echipată cu sărăriță, a fost găsită într-un șanț, după ce a fost furată din curtea instituției, unde a fost lăsată peste noapte cu cheile în contact. Detalii, în articolul de mai jos

Accident cu cântec la Borlești. Mașina primăriei găsită-n șanț, se caută vinovatul, dar au dispărut codurile de acces la camerele de supraveghere

Ionut CORFU (sursa foto: martor)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.