În conferinta de presă de după condamnarea și fuga lui Arsene, PSD-iștii nu s-au dezis de mentorul lor, ci au afirmat că vor merge pe continuitate. Dovada că se țin de cuvânt, este un proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței de CJ Neamț, de pe 6 aprilie, care prevede acordarea de noi pomeni din bani publici pentru mănăstiri. Astfel de practici erau la ordinea zilei cât a fost Arsene președintele CJ Neamț și din câte se vede, PSD-iștii se țin de cuvânt și perpetuează risipirea banilor publici către lăcașe de cult cu averi de milioane de euro, dar care pot asigura mii de voturi la nevoie.

De data asta, CJ Neamț va plăti salariile a doi angajați, personal neclerical. Unul la Mănăstirea Horaița și unul la Mănăstirea Războieni. În referatul de aprobare semnat de Ion Asaftei, nu se precizează sumele, însă știind că salariul minim pe economie este de 4.000 de lei, se poate estima că pentru cei doi angajați, CJ Neamț va scoate din buzunarele nemțenilor, cel puțin 8.000 de lei lunar. De asemenea, nu se precizează nici perioada în care vor fi plătiți acești bani, ceea ce înseamnă că pomana pentru cele două mănăstiri este pe termen nelimitat.

Având în vedere că mănăstirile au venituri imense de la enoriași, din activități de comerț pe care nu le impozitează nimeni, dar și de la bugetul de stat, acordarea de bani gratis pentru plata salariilor a doi angajați externi, este de-a dreptul o sfidare pentru firmele și pentru persoanele fizice plătitoare de taxe și impozite, mai ales în aceste vremuri în care tot PSD-iștii sufocă mediul de afaceri cu taxe peste taxe, cu creșteri de impozite și cu supraimpozitarea muncii.

Mai jos, cererile celor doi stareți către CJ Neamț. Starețul de la Horaița nu spune ce activități desfășoară în mănăstire angajatul pentru care cere bani, iar cel de la Războieni spune că angajatul se ocupă cu întreținerea clădirilor. Despre tonul de milogi în care cei doi stareți formulează cererile, nu are rost să mai comentăm. Ce ar mai fi de completat însă, vine sub forma unei întrebări: Instituțiile de control ale statului român, au verificat oare vreodată dacă pomenile astea chiar ajung la persoanele invocate în cereri? Sau… la mănăstiri și biserici nu este voie.

Ionut CORFU

Vezi și

Starețul care-și face pensiune în Munții Făgăraș, vrea bani de la CJ Neamț pentru 5 angajați de la mănăstirea Nechit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.