La inceputul actualei crize politice, premierul Sorin Grindeanu spunea ca aprobarea fondurilor din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDL) au fost blocate intentionat de Sevill Shaideh la ordinul lui Liviu Dragnea, in asteptarea schimbarii premierului, pentru ca ulterior, banii sa fie folositi in scopuri politice, de un Guvern obedient sefului PSD.

Ieri, Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene şi pentru secretarii adjuncţi, în legătură cu lansarea programului PNDL 2: ””Nu accept ca acest program să fie folosit în scopuri politice şi nu am de gând să tolerez aşa ceva. (…) Pentru a înlătura orice umbră de îndoială, am semnat astăzi ordinele de demitere pentru toţi secretarii de stat din Ministerul Regionale şi Administraţiei Publice, pentru secretarul general şi pentru secretarii generali adjuncţi’‘, s declarat Grindeanu

Acum, primarii de comune din Neamt au o explicatie petru intarzierea aprobarii fondurilor. Foarte multi dintre ei depusesera proiecte pentru investitii la Ministerul Dezvoltarii inca de la sfarsitul lunii martie si nu intelegeau de ce nu primesc nici macar un raspuns negativ. Este vorba despre proiecte pentru investitii diverse, de la asfaltari pana la iluminat public. Au trecut trei luni de cand ele au fost depuse, iar timpul scurs este foarte lung, multe dintre proiecte fiind acum in pericol de a nu putea fi finalizate in acest an. Primarii erau plimbati aiurea pe la minister, explicatiile lipsind cu desavarsire, nedumerirea lor fiind pe masura.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.