Cei care intenționează să arunce deșeuri la întâmplare, ar trebui să se gândească bine înainte să treacă la fapte. Un bărbat din Pângărați a crezut că e o glumă, însă s-a ales cu sancțiuni drastice, fără precedent în județul Neamț: o amendă usturătoare (30.000 de lei) și a rămas și fără mașină (camionetă de 3,5 tone- foto), după ce a descărcat sute de kilograme de deșeuri provenite din construcții, pe un islaz din comuna Alexandru cel Bun.

Imaginea de mai sus a fost surprinsă pe o cameră de supraveghere, ieri, 18 ianuarie, în jurul orei 16. ”Pentru că ne-am mai confruntat cu astfel de probleme, am pus în mai multe locuri din Alexandru cel Bun, camere cu senzor de mișcare, alimentate cu baterii, care se folosesc de obicei pe fondurile de vânătoare. Când detectează o mișcare, se trimis automat fotografii pe telefon. Așa am primit ieri mai multe poze pe telefon, cu o mașină care descărca deșeuri pe islazul de la Viișoara. Am anunțat imediat la 112 și polițiștii de la Secția Gîrcina l-au identificat imediat pe cel care a aruncat deșeurile, acesta fiind sancționat cu 30.000 de lei amendă, dar și cu confiscarea mașinii”, a declarat primarul Ion Rotaru.

Deșeurile conțineau și azbest, considerat substanță deosebit de periculoasă pentru mediu și pentru sănătatea oamenilor, acesta având efect cancerigen. Conform directorului Gărzii de Mediu Neamț, Iftimie Petrariu, bărbatul care a aruncat deșeurile, trebuie acum să le ridice din locul respectiv, dar cu o firmă autorizată pentru astfel de operațiuni, evident, pe cheltuiala lui. Dacă nu poate suporta costurile, deșeurile vor fi ridicate de Primăria Alexandru cel Bun, urmând ca ulterior, instituția să se îndrepte în instanță împotriva bărbatului, pentru a recupera costurile.

Later EDIT:  Potrivit IPJ Neamt, bărbatul are 25 de ani și este din Oanțu, comuna Pângărați. ”La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au fost sesizați de către un bărbat, de 36 de ani, din Rediu, cu privire la faptul că pe raza satului Viișoara un conducător auto aruncă deșeuri de materiale de construcții, pe lunca râului Bistrița.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că cele sesizate se confirmă, persoana în cauză fiind un bărbat de 24 de ani, din localitatea Oanțu.

Acesta a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 92 din 2021 cu amendă în sumă de 30.000 lei, totodată fiind dispusă măsura complementară de confiscare a vehiculului folosit la săvârșirea contravenției”, a declarat sinsp. Ramona Ciofu- IPJ Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.