ITM Neamt a aplicat amenzi de 200.000 de lei in luna mai, angajatorilor care au fost gasiti in neregula, in urma controalelor inspectorilor de munca, transmite ITM Neamt intr-un comunicat de presa. La 4 angajatori, au fost gasite 6 persoane care lucrau fără forme legale. ”În luna mai 2022, la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ au fost realizate un număr de 190 acţiuni de control, din care 103 în domeniul relaţiilor de muncă şi 87 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Urmare finalizării acestor acţiuni, au fost dispuse 236 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un număr de 104 angajatori au fost sancţionaţi cu 151 de sancţiuni contravenţionale, din care 112 avertismente contravenţionale şi 39 amenzi în cuantum de 202.500 lei.

În luna mai 2022, au fost realizate un număr de 87 acţiuni de control în domeniul
securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 87 de măsuri pentru remedierea
deficienţelor constatate.

Un număr de 59 angajatori au fost sancţionaţi cu 81 de sancţiuni contravenţionale, din care 70 de avertismente contravenţionale şi 11 amenzi în cuantum de 59.000 lei.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 22 de evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, căderea de la acelaşi nivel sau de la mică înălţime şi accidentele de circulaţie. Dintre evenimentele comunicate, cinci au fost mortale. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

În luna mai 2022, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 103 controale, au dispus 149 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 70 de sancţiuni contravenţionale, din care 28 amenzi în cuantum de 143.500 lei şi 42 de avertismente contravenţionale.

La patru angajatori, inspectorii de muncă au identificat şase persoane care prestau muncă nedeclarată. Două persoane prestau muncă în afara duratei timpului de muncă stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parţial, iar patru persoane prestau muncă fără a avea încheiat contract individual de muncă în formă scrisă.

Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată sunt : construcţii şi şcoli de şoferi”, se arata in comunicatul ITM Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.