Toți cei 105 angajatori controlați în privința respectării normelor de protecția muncii au fost sancționați pentru abateri. Inspectorii de muncă au găsit nereguli la toate firmele verificate în luna septembrie. „Cu ocazia controalelor s-au aplicat un număr de 117 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 49.500 lei“, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț.
Lipsa unor măsuri de securitate și sănătate la locurile de muncă, neluarea în considerare de către angajator a riscurilor existente, nerespectarea de către salariați a normelor de protecția muncii, dar și alte cauze au dus la producerea a 3 accidente de muncă, în urma cărora angajații au suferit leziuni ce i-au scos pentru un timp din activitate.
În luna septembrie, inspectorii ITM Neamț au efectuat 234 de controale, în timpul cărora au constatat 286 de deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora. Totodată, au fost aplicate 127 de amenzi ce au însumat 144.500 lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.