Mădălina Veronica Ciubotaru este vicepresedinta CJ Neamt si are in atributii Cultura. Nu cultura datinilor si obiceiurilor de la Roznov, unde pe vremuri tăia și spânzura, ci Cultura din tot judetul Neamt, pentru ca ea coordoneaza tot ce inseamna institutie de profil in acest domeniu: Complexul Muzea Neamt, Biblioteca Judeteana, ”Carmen Saeculare” etc. si evident, Teatrul Tineretului.

Pe 30 si 31 mai, la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, a avut loc o paranghelie fără nicio legatura cu domeniul de activitate al prestigioasei institutii culturale din Neamt, unde de-a lungul vremii au evoluat artisti-comoară pentru scena românească. Subiectul a fost abordat de tvmneamt pe 2 iunie în articolul Paranghelie la Teatrul Tineretului, ca la căminul cultural. Hora coafezelor pe scenă, cu strigături și chiuituri

Tot atunci, in preziua publicarii, Madalina Veronica Ciubotaru, spunea că sala Teatrului nu a fost pusa la dispozitie gratis, ci s-a platit o chirie. De la Teatrul Tineretului, ni s-a spus ca daca vrem sa aflam acest detaliu, trebuie sa facem o cerere scrisa, desi conform legii, se putea raspunde si telefonic. Altfel spus, am fost trimis la plimbare. Era o singura intrebare, nu era nevoie de cercetari prin arhive de acum 30 de ani.

Madalina Veronica Ciubotaru a spus inainte de publicarea articolului, ca exista sigur un contract de inchiriere, insa nu a mai revenit cu detaliile necesare cerute de tvmneamt. Culmea, tinea minte ca documentul fusese făcut cu exact un an înainte. La ora respectiva, se afla cu partidul (Pro România- condoleanțe!) intr-o minivacanta la Bruxelles. La revenirea de pe meleagurile de unde provine si celebra varză cu aceeasi denumire, Madalina Veronica Ciubotaru a fost contactata din nou de tvmneamt si intrebata daca pentru evenimentul de la Teatrul Tineretului, transformat în hora coafezelor, s-a plătit inchirierea sălii. A spus din nou că s-a platit si că in maximum 24 de ore ne trimite dovada.

Au trecut vreo zece zile, insa vicepresedinta CJ Neamt care este platita cu 10.000 de lei pe luna si pentru coordonarea culturii nemtenilor, nu a mai transmis raspunsul. Motivele nu ar putea fi decat vreo 3:

  1. Amnezie
  2. Madalina Veronica Ciubotaru este prinsă până peste cap cu probleme (mai vechi sau mai noi) ale administratiei locale din Roznov: cheltuieli cu dispozitive electronice, achizitii presupus ilegale prin firme controlate de interpusi, angajari si demisii pe la caminul de batrani, etc.
  3. Dovada plății pentru paranghelie nu există sau incă nu au fost confectionate documentele (antedatare, etc.)

Desi mai putin probabil, ar mai putea fi luat in calcul si un al patrulea un motiv. Madalina Veronica Ciubotaru cauta cei 100.000 de lei pe care trebui sa-i plateasca statului, dupa ce a pierdut procesul cu ANAF, privind administrarea defectuoasa a statiunii Negulesti, pe vremea cand fiica fostului primar de Roznov purta fular portocaliu.

Video AUR Neamț: ”Jaful de la Stațiunea Negulești, cu personaj principal Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte CJ Neamț”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.