Sunt onorata si am  acceptat cu mandrie si responsabilitate increderea locuitorilor Comunei Poiana Teiului pentru functia de primar”, spune Ana Ancuța, primarita de la Poiana Teiului, aflata la al doilea mandat de primar, dupa ce in 2020 a primit pentru a doua oara consecutiv votul cetatenilor pentru a reprezenta interesele comunitatii.

Ana Ancuța face si o trecere in revista a ultimelor obiective atinse in ultima perioada (foto la sfarsitul articolului), dar si a proiectelor in derulare, precum si a celor care urmeaza sa fie implementate in Poiana Teiului, precizand si care este viziunea ei asupra rolului pe care îl are un primar in comunitate. ”Preocuparea mea si a intregului aparat de specialitate al Primarului este gospodarirea eficienta a comunei, a bugetului local si nu in ultimul rand bunastarea cetatenilor, vizand: dezvoltarea infrastructurii, atragerea de fonduri nerambursabile in vederea realizarii obiectivelor prevazute in strategia de dezvoltarea a comunei, asigurarea transparentei in ceea ce priveste cheltuirea banului  public si a actiunilor interprinse de administratia publica.

Pana in prezent am reusit sa finalizam proiecte importante pentru comunitatea locala, cum ar fi:

 • Modernizarea infrastructurii prin asfaltarea majoritatii drumurilor de interes local, atat prin atragerea de fianantari de la bugetul de stat prin programene PNDL I si PNDL II cat si din bugetul local.
 • Reabilitarea si dotarea a doua camine culturale in satele Galu si Petru Voda, aducerea la standarde europene a gradinitei Poiana Teiului, cat si infiintarea a patru spatii de joaca (fonduri europene).
 • Reabilitare baza sportiva din satul Poiana Largului ( finantare buget local).
 • Construirea unui pod si o punte peste Paraul Bolatau, pentru facilitarea accesului la un numar important de gospodarii din satul Petru Voda (fonduri din bugetul local).
 • Alocarea de fonduri parohiilor din comuna pentru renovari si alte necesitati ( finantare buget local).
 • Educatie este, de asemenea prioritara pentru mine, in acest sens am reusit finalizarea si dotarea corpului nou al Scolii Gimnaziale ”Iustin Pirvu”, precum si anveloparea si eficientizarea din punct de vedere energetic a Scolii Gimnaziale Petru Voda, dotarea cu table inteligente si laptopuri de ultima generatie, s-au achizitionat tablete pentru a veni in sprijinul elevilor in perioada de pandemie (finantare buget local).

In momentul de fata avem in derulare mai multe proiecte de investitii, cum ar fi :

 • ”Asfaltare si modernizare drumuri din Comuna Poiana Teiului, Judetul Neamt”, prin intermediul caruia vom finaliza un numar de opt drumuri locale cu o lungime de peste 6 km, ”(finantare buget local)
 • Construire punte pietonala peste Paraul Bolatau”, (finantare buget local)
 • ”Imprejmuirea Caminului Cultural din satul Galu”. (finantare buget local)
 • Suntem in procedura de achizitie publica a unui microbuz scolar ce va deservi elevii din comunitate (finantare buget local).

Pentru viitor avem pregatite proiecte importante pentru comunitate, cele mai relevante fiind:

 • ”Asfaltare drumuri din Comuna Poiana Teiului” , prin care vor fi modernizate un numar de 28 de strazi (acest proiect fiind depus pentru finantare prin PNI Anghel Saligny),
 • ”Cresterea eficientei energetice si gestionarea inteligenta a energiei in cladirile publice – Muzeul Zoologic C. Romanescu – Dreptu, Judetul Neamt”, proiect ce a fost depus spre finantare prin PNRR.
 • Modernizarea iluminatului public de pe raza comunei, care va fi depus pentru finantare imediat ce Ministerul Mediului va publica ghidul de finantare.
 • Construirea si dotarea unui Biblioteci comunale, extrem de necesara si utila (finantare buget local).

Toate aceste proiecte de dezvoltare vizeaza confortul si siguranta cetateanului, sporirea increderii in administratia publica locala si asigurarea unui standard de viata ridicat al locuitorilor din Comuna Poiana Teiului.

A fi primarul unei comunitati inseamna sa realizezi o punte intre trecut, prezent si viitor iar acest lucru se poate infaptui cu ajutorul fiecaruia dintre noi”, spune Ana Ancuța, primarita de Poiana Teiului.

 

I.C. (sursa foto- Primaria Poiana Teiului)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.