Primaria Zanesti, judetul Neamt, este in vizorul procurorilor DNA Bacau. Informatiile obtinute de noi pe surse, arata ca este o ancheta in curs, ajunsa la un nivel destul de avansat, avand in vedere ca deja au fost facute si audieri. Este vorba despre Ioan Popa, victima furiei fiului primarului Ioan Filip in luna august 2015 (Vezi detalii AICI!). Ioan Popa a fost audiat de procurorii DNA in legatura cu niste fonduri europene obtinute de fiul primarului pentru o ferma de animale.

Ancheta este axata in pricipal pe achizitiile si investitiile Primariei Zanesti, zilele trecute fiind cerute documente in acest sens, iar procurorii se pare ca au intrebat cate ceva si pe unii functionari din institutie. Totodata, au fost audiati si mai multi patroni de firme care au avut diverse relatii comerciale cu Primaria Zanesti, in timpul mandatelor actualului primar PSD, Ioan Filip.

Reamintim ca in martie 2012, una dintre investitiile Primariei Zanesti a ajuns subiect de scandal national, dupa ce o toaleta a scolii a fost reabilitata cu peste 2 miliarde de lei vechi (la vremea respectiva, Ioan Filip era viceprimar). Se pare ca sunt mai multe cazuri asemanatoare, cum ar fi un gard construit la caminul cultural, care a costat peste 1,5 miliarde de lei, investitie asupra careia planeaza suspiciuni de supraevaluare a pretului.

Primarul Ioan Filip nu a putut fi contactat pentru a-si exprima opinia, insa daca va dori sa aiba un punct de vedere il poate trimite pe adresa redactiei, tvmpiatraneamt@gmail.com

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.