DSP Neamt anunta ca a demarat verificari dupa ce la un centru de vaccinare, 3 persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a, cu vaccin AstraZeneca. A 3-a doza de vaccin se poate face incepand cu 28 octombrie, si doar cu Pfizer sau Moderna. ”Direcția de Sănătate Publică Neamț a demarat cercetarea situației întâlnite în cadrul unui centru de vaccinare din județ, unde s-a remarcat faptul că 3 persoane au fost vaccinate cu doza 3 de vaccin AstraZeneca.

Investigațiile preliminare sunt transmise către INSP și CNCAV.
Săptămâna viitoare echipa de control a Direcției de Sănătate Publică Neamț va efectua un control în cadrul centrului privind respectarea prevederilor instrucțiunilor in vigoare.

Precizăm următoarele:
• Conform instrucțiunii CNCAV nr. 242, in România se poate efectua, din data de 28 septembrie 2021 o doză de rapel (booster) NUMAI cu Pfizer sau Moderna la toate persoanele care au fost vaccinate cu doua doze din vaccinurile Pfizer, Moderna și Astra Zeneca, după cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a 2-a.
• Direcția de Sănătate Publică Neamț a transmis, de fiecare data, cu celeritate, către toate unitățile vaccinatoare din județ instrucțiunile CNCAV, spre conformare.
• Prevederile instrucțiunilor au fost publicate în comunicatele de presă ale instituției, la momentul apariției lor”, se arata intr-un comunicat DSP Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.