Este alerta la DSP Neamt, dupa ce la o manastire s-au descoperit doua cazuri de infectare cu coronavirus. Este vorba despre un preot si o măicuță de la Manastirea Văratec, comuna Agapia, au declarat surse medicale, pentru tvmneamt.ro.

Cei doi (preotul si măicuta) sunt simptomatici si se afla internati la Sectia Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Neamt, starea lor de sanatate nefiind deloc buna. DSP Neamt desfasoara la acest moment o ancheta epidemiologica la manastirea unde vietuiesc peste 400 de maici, urmand ca maine sa se faca un numar mare de testari.

Este foarte posibil ca la Manastirea Varatec sa existe un focar de coronavirus, intrucat mai multe maici ar manifesta semne ale bolii, iar dupa finalizarea anchetei epidemiologice si dupa sosirea rezultatelor testarilor, lacasul de cult sa fie inchis si sa intre in carantina. Daca ancheta epidemiologica stabileste ca maicutele au avut contacte cu cetateni din localitate care ar putea fi purtatori, se poate ajunge chiar la carantinarea intregului sat Văratec, asa cum s-a procedat in ultimele zile in mai mule localitati din tara.

Astazi, 24 iulie, in Spitalul Judetean Neamt erau internate 83 de persoane confirmate pozitiv la testul coronavirus, 4 dintre acestea (cu tot cu preotul si măicuța de la Văratec) fiind la Terapie Intensiva. In spital mai sunt si 100 de pacienti internati pentru alte afectiuni, dar care sunt considerati suspecti si pentru care se asteapta rezultatele testelor.

In ultimele 24 de ore, in Neamt au fost confirmate 10 cazuri de infectare cu coronavirus, numarul total de la inceputul crizei, ajungand la 1.108.

La nivel national, in ultimele 24 de ore s-au raportat 1.119 de cazuri de noi infectari cu coronavirus.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.