Sase persoane au fost depistate de inspectorii de munca in timp ce lucrau in padure, iar in urma anchetei s-a dovedit ca nu sunt angajati cu acte in regula. Barbatii executau lucrari de curatare a unui parchet care fusese exploatat in momentul cand au fost gasiti. Angajatorul nu avea, insa, incheiate contracte individuale cu nici unul dintre cei sase, astfel ca situatia a fost adusa in atentia procurorilor.

Nicolae Harlea – Purtator de Cuvant ITM Neamt

“In luna noiembrie, au fost identificate, in cazul unui angajator, un numar de sase persoane care prestau activitate fara forme legale de angajare, motiv pentru care s-a inaintat organelor de cercetare penala documentatia necesara pentru a se stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii prevazute de  art. 264, alin. 4 din Legea nr.53/2003 republicata”

Controalele derulate luna trecuta la 217 agenti economici au dus la depistarea a 9 angajatori care foloseau forta de munca ilegal. La ei lucrau 20 de persoane fara forme legale de angajare. Cuantumul amenzilor aplicate pentru munca fara forme legale de angajare a fost de 140.000 lei. Cu ocazia acestor verificari au fost constatate mai multe nereguli, inspectorii aplicand in final 28 de sanctiuni, dintre care 13 au fost amenzi ce au insumat 158.500 de lei. In cazul unor angajatori au fost constatate intarzieri ale inregistrarii contractelor de munca in Revisal pentru 115 persoane, intrucat legislatia prevede ca cel mai tarziu documentele trebuie depuse online in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza, astfel ca au fost dispuse 45 de masuri pentru remedierea acestor abateri, a fost aplicata o amenda de 1.000 de lei si au fost date 3 avertismente.

In ce priveste securitatea si sanatatea la locurile de munca, inspectorii au derulat 357 de controale, in timpul carora au fost constatate deficiente pentru care s-au aplicat 91 de amenzi ce au totalizat 4.000 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.