Primarul Andrei Carabelea anunta ca a semnat contractele pentru două creșe noi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență

 Comunicat Primaria Piatra Neamt: La începutul acestei săptămâni, primarul Andrei Carabelea a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractele de finanțare pentru două noi creșe în municipiul Piatra-Neamț. Cele două creșe fac parte dintr-un program mai amplu, prin care vor fi construite 124 de creșe în toată țara, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Finanțarea celor două creșe va fi acordată integral de Guvern, iar Primăria Piatra-Neamț va pune la dispoziție terenul și se va ocupa de racordarea la utilități.

Clădirile creșelor vor fi de tipul nZEB (near-Zero Energy Building) – vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, asigurând astfel necesarul de energie și apă caldă din surse regenerabile, vor fi anvelopate termic, cu uși și geamuri izolante și dotate cu pompe de căldură. Creșele vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorii proprii, cabinet medical, spații administrative și loc de joacă în aer liber. Termenul de finalizare a celor două creșe este sfârșitul anului 2025.

Primarul Andrei Carabelea: „Primii pași în viață sunt cei mai importanți și frumoși și vrem să venim în sprijinul tinerelor familii cu infrastructura și serviciile necesare pentru îngrijirea și educația copiilor. Și am o veste bună pentru tinerele familii: am semnat contractele de finanțare pentru două noi creșe în Piatra-Neamț, care vor fi construite prin Planul Național de Redresare și Reziliență. E un moment important și pentru că sunt primele contracte prin PNRR pe care le-am semnat pentru orașul nostru. Vom avea încă două creșe moderne, cu dotări la standarde europene, în clădiri construite cu grijă pentru mediu, continuând astfel investițiile în infrastructura educațională. Le mulțumesc pentru sprijin în acest demers premierului liberal Nicolae Ciucă și Ministrului Dezvoltării, Cseke Attila.”

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.