Tânărul dat dispărut de aproape 3 săptămâni este în continuare căutat de autorităţi. Poliţia face cercetări de la bun început inclusiv pentru verificarea variantei unei crime, dar nici un indiciu în acest sens nu a fost descoperit pânăa cum. Câţiva din cercul de prieteni al lui Andrei Ioan Lăpuşneanu, de 16 ani, din Piatra Neamţ, au fost audiaţi, iar cei care au avut printre ultimii contact cu el nu au furnizat elemente esenţiale în sprijinul acestei teorii. Adolescentul a fost căutat în toate mediile, iar din verificări a reieşit clar că nici nu a părăsit ţara, tatăl său fiind plecat în Germania.

Poliţiştii de la compartimentul Urmăriri au derulat numeroase verificări, alertând colegii de la celelalte unităţi din ţară, dar până acum nimeni cu semnalmentele celui dispărut nu a fost identificat. „Se continuă cercetările în cazul dispariţiei lui Lăpuşneanu Andrei Ioan, din seara de 4 mai 2015, inclusiv în varianta unui omor, până în prezent nefiind găsite probe concludente în această direcţie. Au fost distribuite fotografii ale tânărului în Piatra Neamţ şi împrejurimi, au fost audiaţi colegi şi prieteni, cercetările şi căutările continuă, luându-se în calcul toate variantele în acest caz”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, ofiţerul de presă al Poliţiei Neamţ.

Familia tânărului a apelat la un avocat care să îi sprijine în demersurile pe care le fac în paralel cu autorităţile, în speranţa că eforturile tuturor vor duce mai rapid la un rezultat. „Varianta ca tânărul să fi fost ucis a fost una din pistele urmărite de poliţistul care se ocupă de acest caz, varianta fiind lansată de unul dintre prietenii lui Andrei, dar nu au fost găsite absolut nici un fel de probe, nici un fel de urme în acest sens, a declarat avocatul Adrian Bourceanu. Poliţiştii fac tot ce pot, sunt doar patru lucrători în acest compartiment, s-au făcut audieri, s-au făcut reconstituiri ale traseului, nu avem deocamdată nimic concret. Familia este disperată, cu atât mai mult cu cât nu există nici un indiciu al dispariţiei lui Andrei în tot acest timp”, a mai spus Adrian Bourceanu, printre altele preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Neamţ, organism ce funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean cu menirea de a face legătură între autorităţile poliţieneşti şi administraţia judeţului.

Între timp, pompierii din cadrul ISU Neamţ au continuat şi luni căutările corpului celui care a fost văzut aruncându-se tot în seara de 4 mai în Bistriţa, de pe podul de la Căprioara. Coincidenţa orei la care s-a aruncat bărbatul în apă cu ora la care Andrei a plecat de acasă şi nu a mai revenit a făcut ca în ultimul timp opinia publică să lege cazurile într-unul singur. Avocatul Bourceanu spune însă că, cel puţin deocamdată, verificarea acestei piste nu a confirmat decât în mică măsură această variantă. Iar în lipsa cadavrului, speculaţiile pot fi nenumărate. ISU Neamţ a pus la dispoziţia acestui caz inclusiv scafandrii inspectoratului, însă căutările derulate şi în zona barajului din anexa Văleni, în aval de Căprioara, nu au dat rezultate şi va mai dura până când cadavrul va fi găsit, acesta fiind cel mai probabil prins de ceva pe fundul apei. Altfel, în 3 zile ar fi trebuit să iasă la suprafaţă.

 

Casetă

 

Semnalemnte:

 

Andrei Ioan Lăpuşneanu era îmbrăcat la data dispariţiei cu o bluză de trening de culoare bleumarin cu inscripția Motocros, pantaloni trening bleumarin cu dungi gri, tricou portocaliu şi adidași având culorile negru, verde și albastru. Avea un telefon mobil, la care însă nu a mai răspuns.

Semnalmentele minorului:

-înălțime 1,75 m, greutate 75 kg, constituție robustă, păr șaten tuns mediu.

Cetăţenii care pot oferi orice date care să conducă la găsirea minorului sunt rugaţi să apeleze gratuit 112 – Apelul de Urgenţă ori la 166.000 sau să se adreseze imediat celei mai apropiate unităţi de poliţie.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.