Actualizare- 31 martie: Vezi AICI! Drept la replică- Asistentele de la Centrul de Recuperare Războieni, NU sunt suspecte în dosarul penal deschis de polițiști

Stirea initiala: Trei angajati de Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrică din Războieni, judetul Neamt, sunt cercetati penal pentru ca si-ar fi falsificat diplomele de studii.

Este vorba despre două asistente medicale, angajate din anul 2016 si despre un muncitor calificat. În varsta de 46 de ani, Ciprian B. este angajatul Centrului din anul 2001 si intre timp ar fi primit si alte atributii in cadrul Centrului, probabil in baza unor acte de studii dobandite ulterior angajarii. Acesta este cunoscut in Războieni si ca jălbarul de serviciu la adresa administratiei locale, în cârdășie cu un consilier local din opozitie.

Cei 3 angajati ar fi fost ridicati de politisti cu mascații in urma cu 5 zile si dusi la audieri. Centrul este in subordinea DGASPC Neamt. ”Trei angajați ai CRRN Războieni au fost audiați în vederea clarificarii provenienței diplomelor de studii. Sprjinim actiunile politiei în vederea stabilirii adevărului asa cum am făcut o și o vom face în continuare”, a declarat astazi pentru tvmneamt.ro, Magda Vasilache, purtator de cuvant DGASPC Neamt.

Conform IPJ Neamt, pe 23 martie au fost efectuate perchezitii la domiciliul barbatului, de unde ar fi fost ridicate mai multe inscrisuri. Acesta, impreuna cu cele două asistente au fost condusi la audieri intr-un dosar penal intocmit pentru 3 infractiuni: înșelăciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Politistii ar fi propus retinerea barbatului, insa procurorul a decis cercetarea acestuia in stare de libertate.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.