Si in acest an, infractorii nemteni au facut sute de faradelegi peste hotare, insa faptele acestora nu au ramas nepedepsite. De la inceputul anului si pana in prezent, 162 de indivizi certati cu legea au ajuns dupa gratii, ori au fost retinuti pentru cercetari. Pentru a face rost de bani, acesti indivizi periculosi s-au organizat in grupuri infractionale, care operau in tari ca Italia, Spania, Germania, Anglia, Suedia, Franta, Cipru, Grecia si chiar Thailanda. Pe langa furtisaguri, talharii, vatamari corporale si infractiuni economice, nemtenii s-au ocupat cu traficul de persoane. Odata ajunse peste hotare, aceste persoane erau folosite la cersetorie si prostitutie.
Dar acesti infractori nu s-au oprit doar la astfel de nelegiuri. In „portofoliul” lor s-au mai descoperit fraude cu carduri bancare, furturi din bancomate, precum si trafic cu droguri.
Din pacate, in Italia, recent a fost un caz de tentativa de viol savarsit de un nemtean, presa peninsulara relatand pe larg acest lucru. Dar nemtenii nu s-au oprit doar la aceste fapte. Cu ceva timp in urma, un alt nemtean, aflat de multi ani in Italia, a avut o discutie mai aprinsa cu fostul sau patron, iar de la o simpla cerata s-a ajuns la crima. Atunci, tanarul din comuna Alexandru cel Bun l-a injunghiat pe italian cu mai multe lovituri de cutit. Sa nu uitam ca anul trecut, nemtenii certati cu legea au trecut oceanul ajungand prin America si Mexic, unde au savarsit o multime de nelegiuri.
Tot in 2013 un tanar din Neamt a fost arestat in aeroportul Kuala Lumpur din Malaezia, pentru posesie de droguri. Acesta a fost la un pas de a primi pedeapsa capitala, pentru ca, asa cum se stie, autoritatile acestui stat pedepsesc foarte aspru astfel de infractini. Nemteanul, care atunci avea 29 de ani, va sta inchis 8 ani dupa gratiile temutei puscarii din Sungai Buloh, aflata in Kuala Lumpur. In plus, romanul a mai primit si 10 lovituri de nuia groasa din bambus.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.