Un consilier local si fost viceprimar din comuna Romani, judetul Neamt, apare intr-un comunicat de astazi al ANI, ca fiind incompatibil cu functia pe care o detine, pentru ca a participat la aprobarea unei hotarari de consiliu local, si a votat pentru aprobarea inchirierii unei pasuni de pe islazul comunal, chestiune in care avea interes direct. Acest lucru atrage si raspunderea penala a fostului viceprimar.

Comunicatul ANI:

”TROFIN CONSTANTIN ROMEO, actual consilier local și fost viceprimar  al Comunei Români, județul Neamț, în calitate de consilier local, a participat  la deliberarea și adoptarea (votând „pentru”) Hotărârii privind aprobarea închirierii pășuni (islazul comunal), în temeiul căreia s-a încheiat Contractul de închiriere între Primăria Români și persoana evaluată, deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor consiliului local.

De asemenea, pentru suprafața ce i-a fost dată spre închiriere, conform contractului de închiriere sus-menționat, și animalele deținute (împreună cu alte 2,49 ha teren), persoana evaluată a încasat subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Neamț.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 70, art. 71 și art. 77 din Legea 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 și art. 75, lit. a) și 77 din Legea nr. 393/2004.”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.