Laurențiu (Bebe ) Todireanu, primarul PSD al comunei Stănița, își bate joc de peste 20 de ani de întreaga localitate. Un primar puturos, incompetent, care, chipurile, împarte apă contaminată, din poartă în poartă, localnicilor, pozând în binefăcător, transmite PNL Neamț, într-un comunicat de presă semnat de consilierii locali liberali din comuna amintită.

Comunicat de presă- PNL Neamț: Se pare că sursa de alimentare cu apă pe care primarul PSD, Laurențiu Bebe Todireanu o folosește de mai mulți ani este un iaz insalubru, unde animalele se scladă și își fac nevoile, plin de mizerie, gunoaie și cel mai sigur, un adevărat focar pentru boli și infecții.

Cum s-a ajuns la această situație de neconceput și de ce îi supune primarul din Stănița pe localnici la un pericol iminent zilnic?

În 2008, când s-a trecut la un sistem de apă centralizat, proiectul rețelei de apă din Stănița nu a fost autorizat de DSP, deoarece parametrii microbiologici nu au ieșit corespunzători. Altfel spus, sursa de alimentare cu apă curentă propusă de administrația publică locală nu îndeplinea standardele de sănătate publică, apa furnizată nefiind potabilă.

În ciuda recomandărilor experților, dar și a lipsei autorizațiilor necesare, primarul nostru a mers pe burtă, din 2008 până în prezent, 15 ani de zile, în care oamenii din Stănița au primit apă extrasă dintr-o băltoacă murdară, putând în orice moment să se îmbolnăvească grav din cauza incompetenței criminale a acestui edil.

Timp de 15 ani de zile, domnul primar Laurențiu Todireanu a considerat orice altceva prioritar în afară de lipsa apei potabile din comuna pe care o conduce. Și prin orice altceva, nu ne gândim nici la proiecte care să îmbunătățească viața localnicilor, nici la investiții în localitate, ci la petreceri cu șpriț, sesiuni de vânătoare și alte plăceri nevinovate ale primarului, care i-au reținut atenția mai bine de un deceniu și jumătate de la situația strigătoare la cer din propria localitate, unde oamenii beau apă din același loc unde se scaldă și defecă animalele.

Deunăzi, în urma întreruperii apei curente la Stănița din lipsa documentelor și autorizațiilor necesare, primarul Todireanu s-a apucat să le ducă oamenilor, din poartă în poartă, bidoane cu apă murdară, din iaz, cu mențiunea că apa poate fi folosită doar în scop menajer. Evident, este vorba de o încercare de prost gust, dar mai ales, foarte periculoasă pentru sănătatea oamenilor, de a capitaliza politic acest eveniment neplăcut, pozând în salvatorul comunității, pentru a distrage atenția de la vinovatul principal în această situație: nimeni altul decât edilul „binefăcător” Todireanu.

Vă întrebăm și noi, domnule primar, oamenii fără posibilități din comuna dumneavoastră de unde își vor procura apă de consum? De unde le vor da copiilor să bea, din ce vor face mâncare? E greu să vă imaginați acest scenariu poate, din împărăția pe care v-ați construit-o pe bani publici și minciuni, însă acești oameni există și îi condamnați de ani de zile să riște sănătatea și viața copiilor lor, la fiecare înghițitură de apă, pentru care plătesc din puținul pe care îl agonisesc cu greu. Există copii în localitatea dumneavoastră care pot bea din apa, chipurile menajeră, din neatenție și se pot îmbolnăvi grav, iar situația poate degenera și mai urât. Cum puteți, domnule primar, să vă bateți joc în așa hal de acești oameni și să vă jucați cu sănătatea și viețile lor?

De unde să își aducă apă, domnule Todireanu, un bătrân neputincios, căruia îi lăsați bidonul de apă contaminată la poartă și îi spuneți că este apă menajeră? Oare nu o va bea, nu va găti cu ea, din lipsă de altceva, poate din neștiință? Oare oamenii nu își vor adăpa și hrăni animalele cu această apă, îmbolnăvindu-le la rândul lor?

Este oare posibil ca în anul 2023 oamenii să nu aibă apă potabilă într-o localitate civilizată, unde primarul își vede liniștit de pasiuni și plăceri, fără să găsească în 15 ani nicio soluție pentru acest dezastru?

Câte victime ale administrației PSD trebuie să mai aibă județul Neamț, până când această caracatiță de incompetență și nepăsare va dispărea, după ani în care a făcut ravagii peste tot pe unde a trecut? Grupul Consilierilor Locali PNL Stănița

I.C. (sursa foto- PNL)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.