Polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au inițiat o nouă acțiune de depistare a persoanelor și entităților care nu sunt branșate la rețeaua de canalizare menajeră, miercuri, 18 octombrie 2023. ”Aceștia au fost însoțiți de reprezentanții SC Publiserv, fiind vizate o asociație de proprietari din cartierul Precista, un imobil de pe strada Calistrat Hogaș și câteva blocuri de pe strada Aleea Tiparului.

În urma verificării mai multor cămine ale rețelei de canalizare pentru preluarea apelor meteorice, s-a constatat că în cele trei puncte sus amintite, apa menajeră ajunge direct în canalizarea pluvială.

Proprietarii și asociațiile în cauză au fost somați să ia măsuri de remediere și racordare la rețeaua de canalizare menajeră, astfel încât să nu fie necesară aplicarea de sancțiuni contravenționale, conform H.C.L. 228/2021 (art. 19, lit. ”i”), ce pot ajunge până la 2.500 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Astfel de acțiuni vor continua atât la inițiativa polițiștilor locali, cât și la solicitarea administratorului rețelelor de canalizare pluvială de pe raza municipiului Piatra Neamț”, transmite Poliția Locală Piatra Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.