Primarul Ion Rotaru de la Alexandru cel Bun se poate considera cel mai norocos primar. Dupa ce a primit 4,5 milioane de lei de la Consiliul Judetean pentru a putea finaliza reabilitarea corpului D al Spitalului Bisericani, acum va avea apa si canalizare in aceeasi zona. Vestea buna a primit-o in cursul zilei de sambata, cand in Neamt a fost prezent presedintele Administratiei Fondului de Mediu, Adrian Gearap.

Presedintele Administratiei Fondului de Mediu, Adrian Gearap
” In acest moment avem in derulare 6 proiecte cu o valoare aproximativa de 60 de milioane de lei, mai sunt doua proiecte nesemnate, pe care dorim sa le semnam anul acesta, pe canalizare, pentru ca obiectivele si investitiile pentru apa si canalizare sut o prioritate pentru Guvernul Romaniei. Vom semna contractul de realizare a canalizarii la Alexandru cel Bun. Valoarea depaseste sapte milioane de lei, iar Administratia Fondului de Mediu va asigura 95% din valoarea totala, ceea ce inseamna circa 6,8 milioane de lei. In judetul Neamt, la ora actuala sint in derulare mai multe proiecte, cu o valoare totala de circa paizeci de milioane de lei. Dintre acetea, opt proiecte sunt pe canalizare, doua pe impaduriri si doua pentru realizarea de spatii verzi. In perioada urmatoare vom mai semna alte doua proiecte. Obiectivele noastre vizeaza asigurarea retelelor de apa si canal, de aceea am acordat importanta cuvenita proiectului pentru canalizarea de la Alexandru cel Bun”

Ion Rotaru, Primar Alexandru cel Bun
”Vreau sa le multumesc celor care au fost de acord cu implementarea acestui proiect. Prin el vom rezolva mai multe probleme care privesc nu doar comuna Alexandru cel Bun, ci tot judetul. In primul rand, va exista canalizare pentru Spitalul Bisericani si pentru toate constructiile – vile, hoteluri, locuinte particulare – din zonele Bistrita, Plopusor si Ursuleti. In acest fel vom putea respecta directivele europene in ceea ce priveste legislatia din domeniul protectiei mediului. Desigur, respectate vor fi si legile romanesti din acest domeniu. De patru ani asteptam semnarea acestui proiect Nici nu mai conteaza cate drumuri am facut si la cate usi am batut in acesti ani.Bine ca s-a rezolvat cu finantarea si ca vor fi curate in final cele doua surse de apa care alimenteaza circa o treime din populatia judetului Neamt. Acum avem certitudinea ca intr-un an si jumatate, de la primavara incolo, nu vor mai ajunge mizeriile in sursele de apa”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.