Dupa 40 de zile de bete-n roate din partea directoarei Centrului de Transfuzii din Piatra Neamt, aparatul pentru recolatarea plasmei va fi in sfarsit, dat in folosinta. Conform declaratiilor prefectului George Lazar, ieri se lucra la instalarea aparaturii, urmand ca zilele urmatoare sa se faca primele recoltari si evident, sa se aplice primele tratamente infectatilor cu Covid 19, la care boala s-a manifestat foarte agresiv. ”Aparatul de colectare a plasmei de la persoanele vindecate de Coronavirus a fost predat catre Centrul judetean de Transfuzii. La acest moment (n.red. ieri- 13 mai) se face instalarea aparatului , urmand instruirea personalului medical. Avem si lista de la Spital cu donatori, care a fost predata Centrului de Transfuzii, urmand ca in zilele urmatoare sa se poata recolta de la donatori. Ma bucur ca situatia s-a deblocat, iar donatia acestui aparat de colectare plasma a fost in final aprobata si se va putea lucra pe aparat.

In speranta ca persoanele vindecate isi vor dori sa doneze sange, vom reusi sa avem si la Neamt tratamente moderne pentru persoanele infectate pozitiv Covid 19, aflate intr-o stare de sanatate grava, putand astfel sa salvam vieti. Felicit si apreciez pe toti cei care au intervenit si au facut posibil ca acest tratament modern sa fie si in judetul nostru.

Am avut discutii cu dl deputat Mugur Cozmanciuc care a insistat la nivelul Ministerului Sanatatii pentru deblocarea situatiei si pentru gestionarea cu celeritate a protocoalelor cat si cu dl Ministru Nelu Tataru care a oferit sprijin neconditionat. Apreciez totodata si donatia facuta de dl Florin Hozoc, care a aratat totala deschidere si sutinere pentru santatea publica din Neamt”, a declarat George Lazar, prefectul judetului Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.