Actualizare stire: Prefectul Lazăr dezminte acuzațiile lui Arsene: ”Joc politic cinic. Arsene vede banii nemțenilor ca pe buzunarul propriu”

Stirea initala: Propunerea lui Ionel Arsene pentru achizitionarea unui kit de testare coronavirus si alte echipamente pentru Spitalul Judetean Neamt cu bani din bugetul CJ, a fost respinsa astazi prin vot in Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU). Proiectul ar fi avut nevoie de aprobarea CJSU pentru a putea fi finantat din fonduri CJ Neamt pe situatii de urgenta, insa a cazut la vot dupa ce 33 dintre cei 36 de membri s-au abtinut de la vot, pe motiv ca propunerea ar fi avut nevoie de girul CNSSU (Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență).

La aflarea vestii, Ionel Arsene a avut o reactie extrem de dura la adresa prefectului George Lazar, pe care-l considera responsabil de intreaga situatie, si îl someaza intr-o postare pe pagina lui de facebook, sa fie responsabil pentru sanatatea nemtenilor.

Iata reactia presedintelui CJ Neamt: ”Îl somez pe individul din fruntea prefecturii Neamț să fie responsabil pentru sănătatea nemțenilor! Dacă nu e în stare, să se autoizoleze acasă pentru lipsă de minte și înțelegere a situației grave prin care trecem!

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a solicitat Consiliului Județean achiziția echipamentelor necesare pentru a putea face teste aici, la noi. Pentru că suntem într-o SITUAȚIE DE URGENȚĂ, am cerut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, coordonat de prefect, să aprobe această procedură de achiziție. Consiliul Județean Neamț are banii necesari pentru acesta. Fără aprobarea CJSU achiziția ar dura luni de zile. Laboratorul de la Spitalul de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași poate face doar 70 de teste pe zi, iar creșterea numărului de îmbolnăviri impune teste tot mai multe. Avem nevoie de aceste echipamente ca de aer!

Prefectul a refuzat!

Voi continua să mă lupt pentru aceste echipamente, nu putem sta la bunul plac al unui ins care crede că dacă se infectează va fi dus la Vila Lac 1, lângă șefii lui din PNL, în carantină de lux, nu în condițiile mizerabile în care sunt ținuți românii de rând.

Nu voi permite nicio bătaie de joc la adresa nemțenilor și nu-l voi lăsa nici pe acest individ să își încarce, Doamne-ferește, conștiința cu victime ale pandemiei din județul nostru!

Băiete, trezește-te, situația e foarte gravă, nu putem să-i condamnăm pe nemțeni la moarte pentru că la prefectură domnesc indolența sau politicianismul! Ia și citește solicitarea mea de 100 de ori până înțelegi că sursa de finanțare este Consiliul Județean! Nu trebuie decât să aprobi procedura de achiziție! Convoacă din nou CJSU și aprobați solicitarea!”, scrie Arsene pe pagina lui de facebook.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.