Apaserv a fost nevoita sa reduca pretul ala apa in tot judetul Neamt dupa ce a pierdut in prima instanta procesul intentat de Primaria Piatra Neamt, a declarat astazi primarul Dragos Chitic. ”Prețul apei a fost redus în tot județul Neamț în urma acțiunii în instanță inițiată de Primăria Piatra Neamț.

Compania Județeană Apaserv a pus in aplicare reducerea de pret , obligata fiind de decizia instanței de judecată și astfel tarifele pentru serviciile de apa și canalizare au fost readuse la nivelul de dinaintea deciziei de majorare, luată de ADI AQUA NEAMȚ în luna ianuarie 2020.  Astfel, acum  noul pret al serviciilor de apa si canalizare este 8.01 lei/mc cu TVA, fata de 9.39 lei/mc cu TVA.

Reamintesc că Primăria Piatra Neamț nu a fost de acord cu majorarea de pret, a contestat decizia de majorare a tarifelor pentru apă și canalizare iar instanța de judecată intr-o prima etapa, a admis cererea de suspendare a deciziei ADI ,,AQUA NEAMT”.

Este o primă victorie importantă, dar nu este inca un razboi castigat.Actiunea in instanta continua și ne vom bate până la capăt pentru un preț al apei corect, suportabil de către populație.

Primăria Piatra Neamț s-a opus în mod constant în ultimii ani majorării prețului apei și va rămâne consecventă în acest demers.În calitatea mea de primar al acestui oraș mă voi lupta cu toată energia, folosind toate mijloacele permise de lege, pentru ca pietrenii să beneficieze de tarife corecte la apă și canalizare ca de altfel la toate serviciile publice locale.

Nu trebuie să deconteze populația administrarea ineficientă a companiilor furnizoare de servicii publice din subordinea Consiliului Județean Neamț. Este anormal ca într-un județ în care populația are cele mai mici venituri din țară, prețul apei să fie între primele locuri în clasamentul național”, a precizat primarul Dragos Chitic.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.