Doua cunoscute ONG-uri cauta voluntari pentru cea mai ampla actiune de ecologizare a Lacului Izvorul Muntelui, care se va desfasura in perioada 13-15 septembrie 2019. Organizatorii anunta ca potrivit cercetatorilor, pana in 2050, apele ar putea contine mai mult plastic decat pesti, o avertizare destul de alarmanta pentru a convinge orice iubitor de natura sa participe la actiuni de profil. Cazarea si masa sunt asigurate de organizatori, anunta acestia intr-un comunicat de presa.

Comunicat de presă – Apel de implicare pentru ecologizarea lacului Bicaz

– 13-15 septembrie 2019 –

Asociatia Act for Tomorrow, alături de Asociația Sens Civic din Neamț, caută voluntari dornici să se implice într-o amplă acțiune de ecologizare a lacului BICAZ, în perioada 13-15 septembrie 2019.

Tone de plastic sunt transportate zilnic de apele din România, numeroase lacuri sunt sufocate de deșeuri, iar cercetătorii estimează că până în anul 2050 apele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești. Prin acest demers vom contribui la readucerea apelor curate înapoi în peisaj.

Acțiunea este derulată în cadrul campaniei “Ape curate în România”, unul dintre cele mai ample programe de ecologizare a apelor din România, deschis către orice iubitor de natură dornic să contribuie la curățarea apelor.

Evenimentul are loc timp de trei zile, iar voluntarii pot participa o zi, două sau trei zile. Noi asigurăm cazarea la cort, mâncarea la ceaun, tot echipamentul tehnic și costurile necesare deplasării, iar voluntarii trebuie să vină la ei cu bună dispoziție, entuziasm și poftă de fapte mari.

Pentru înscrierea la acțiune este necesară completarea acestui formular: https://forms.gle/jC4e9NrNi7Du2tL56

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/376000513301979/

Contact:

Andrei Coșuleanu, Președinte Act for Tomorrow, andrei@actfortomorrow.ro, 0752247585

Andrei Carabelea, Președinte Asociația Sens Civic, senscivic@gmail.com, 0743082028

Andreea Petruț, Coordonator Comunicare Act for Tomorrow, andreea.petrut@actfortomorrow.ro, 0745022448

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.