Beneficiarii ajutoarelor alimentare oferite de Uniunea Europeana nu se inghesuie sa si le ridice. Primaria municipiului Piatra Neamt face apel la persoanele ce provin din categoriile defavorizate, si care au primit tichete, sa vina sa-si ia alimentele de la depozitul de la Centrul Social din Cartierul Speranta. Cutiile au umplut pana la refuz depozitul in cauza, iar edilii de la Piatra Neamt spun ca cel putin 1700 de persoane, care au primit tichete, ce au domiciliul in municipiul resedinta de judet, si care indeplinesc conditiile legii, mai au de ridicat produsele alimentare.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt

”Incepand cu data de 19 ianuarie, incepem sa eliberam pachetele catre persoanele care nu au primit cupoane. Acestea se pot prezenta direct la depozitul din cadrul centrului Social Speranta, cu un act de indentitate si un document din care sa rezulte ca se incadreaza in grupul de beneficiari prevazut de HG 799 pe 2014, adica cei cu venituri sub 400 de lei: someri, pensionari, persoane cu handicap etc. In momentul de fata au ridicat respectivele pachete cu alimente aprooximativ 4700 de persoane, in baza tichetelor.“

Tot acest proces se desfasoara sub atenta monitorizare a reprezentantilor Institutiei Prefectului – judetul Neamt. Aceeasi comisie de monitorizare a transmis, intre timp, catre Ministerul Fondurilor Europene si necesarul suplimentar estimat pentru persoanele din grupul tinta, ce se vor regasi pe listele suplimentare. In judetul Neamt vor sosi, pana la finalizarea programului, in total 213.534 de pachete, iar fiecare beneficiar va primi cate doua cutii cu alimente ce contin 27 de kilograme de produse alimentare, a caror valoare se ridica la 128 de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.