Mâine, 1 Martie, începând cu ora 9:45, în județul Neamț, ca de altfel în toată țara, vor suna sirenele.

După ce a terorizat populația cu Ro Alert pe timpul pandemiei, Raed Arafat a anunțat că se reiau exercițiile de alarmare a populației în prima miercuri din fiecare lună. ”Miercurea sirenelor” a fost pus pe pauză pe timpul pandemiei. Exercițiul este mai mult stresant decât util, pentru că să alarmezi populația în fiecare lună, nu faci decât să obișnuiești oamenii cu sunetul sirenelor și să te trezești că într-o situație reală, nu va reacționa nimeni.

Populația nu trebuie să facă nimic (…)Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obişnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi ştim că mâine se va întâmpla ceva. Este obligaţia noastră să facem acest lucru, asta face Protecţia Civilă – pregăteşte populaţia. Asta înseamnă să ai o Protecţie Civilă puternică – să previi, să pregăteşti, să răspunzi corect, să reconstruieşti. Astea sunt cele patru faze extrem de importante“, a declarat Raed Arafat într-o conferință de presă.

“Miercurea sirenelor – pe lângă faptul că informează populaţia despre acest mod de avertizare, ea ne permite să testăm sirenele periodic şi să ne asigurăm că cei care le operează ştiu ce au de făcut, ştiu procedurile, că sirenele funcţionează”, a mai precizat Arafat.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.