Prefectul judetului Neamt, Daniela Soroceanu a anuntat o conferinta de presa pentru astazi la ora 13, in care va aborda subiectul inundatiilor. Potrivit vestea.net, mesajul trimis seara trecuta jurnalistilor alesi de ea pe spranceana, suna cam asa: ”Buna seara. Mâine 05.07.2018, la ora 13:00, sunteți invitati la conferința de presa ce va avea loc in sala Ion Creanga a Consiliului Județean Neamt.
Conferința va avea ca subiect inundațiile ce tocmai ne-au afectat județul.
Invitati vor fi reprezentanți ai ISU, SGA, IPJ, IJJ și Prefectura.
Multumesc!” (n.n. Deci la conferinta de presa de la prefectura este invitata si Prefectura însăși. Chiar nu ne-am fi gandit ca la conferinta de presa anuntata de prefect, organizata de prefect si sustinuta de prefect, sa fie invitata si Prefectura. Dar nu-i nimic, ne-am obisnuit cu sorocenismele)

Evident, tvmneamt nu a primit invitatie la conferinta si nici nu avea cum pentru ca noi suntem una dintre publicatiile care nu raspund la ordinele politrucilor, nici macar daca se intituleaza prefecti si deranjam ba chiar enervam destul de rau pe cei cocotati in functii publice de unde mint cu nonsalanta populatia, folosesc bunurile institutiilor in interes personal, folosesc institutiile si angajatii pentru imagine si in general, isi permit sa se poarte ca niste tartori, pe bani publici.

Prin urmare, amintim cateva subiecte legate de inundatii pe care prefecureasa nu avea curaj sa le abordeze sau despre care va spune ca nu sunt chiar asa cum le prezinta presa, sau mai bine spus, o mica parte dintre jurnalistii care nu au statut de lingatori de clante pe la prefectura:

Cei 430 de evacuati care de fapt… nu a fost niciunul. Chiar astazi vom incerca sa aflam cine a stat in spatele acestei grave minciuni si manipulari cu cei 430 de evacuati de la Farcasa, informatie lansata in spatiul public in mod oficilal, intr-un raport intocmit de ISU si inaintat catre prefectura care apoi l-a trimis catre presa (foto- pasajul din raportul ISU in care se spune ca au fost evacuate 430 de persoane si s-a cerut ajutor de la 4 primarii)

Oare acesta sa fi fost motivul pentru care premierul Dancila nu a fost in judetul Neamt? Stia ca cineva aici a umblat cu cioara vopsita si nu a vrut sa fie perceputa ca facand parte din planul de propagare a acestei minciuni?

Alunecarile de teren de la Stejaru (Farcasa). Noi am aflat despre producerea acestui fenomen marti, cand am realizat un reportaj video la fata locului. Desi trecusera 4 zile de la producerea lui nicio autoritate (Primaria Farcasa, Prefectura, ISU) nu a suflat vreo vorba despre pericolul iminent si nici nu a luat masuri sa evacueze persoanele aflate in pericol.

Impiedicarea CL Poiana Teiului de a proteja padurile din proprietatea comunei. Dupa cum noi am mai informat, un grup de 6 consilieri locali din Poiana Teiului, in frunte cu viceprimarul, vor sa opreasca jaful din padurile comunei. Dupa cum bine stim, intr-o buna masura, inundatiile au printre cauze si taierile necontrolate. Cei 6 consilieri (ALDE, PSD, PNL, UNPR)  au lasat la o parte culoarea politica si au pus pe primul loc interesul public. La initiativa lor, anul trecut, in CL Poiana Teiului a fost aprobata o hotarare prin care incepand cu 1 ianuarie 2018 se interzice exploatarea de material lemnos din padurile care apartin primariei. Din acel moment, primarita, seful de ocol si conducerea Romsilva (Romsilva se ocupa de paza si exploatarile padurii comunei) au intrat in fibrilatii, incercand prin presiuni enorme sa blocheze aprobarea hotararii si ulterior, dupa aprobare, sa nu intre in vigoare. Ce a facut prefectul Soroceanu a doua zi dupa intalarea in functie? A contestat hotararea in instanta, cu scopul de a o anula. Deci cineva vrea cu orice pret sa rada padurile de la Poiana Teiului. Pentru cine joaca prefectureasa? In niciun caz pentru cei carora acum le plange de mila ca au avut de suferit de pe urma inundatiilor. Va avea curaj sa abordeze acest subiect in conferinta de presa? Garantat, NU.

Taierile haotice din padurile care apartin printului Sturdza. Potrivit unor surse din Farcasa, chiar in bazinul forestier Bușmei, unde apele venite de pe versanti au facut prapad, detine sute de hectare de padure cel care a ruinat economia si ecosistemul Vaii Muntelui. Acolo se taie padurile de catre firme ajunse deja la a treia mana. Adica Sturdza a vandut catre o firma, firma respectiva la o alta firma (posibil IKEA, insa informatia nu a putut fi inca verificata), pentru a se pierde urma lemnului (cu complicitatea ITRSV) si pentru ca proprietarul sa se spele pe maini in caz ca-l intreaba cineva, dar nu prea are cine, pentru ca dosarul pe retrocedarile de zeci de mii de hectare de padure catre Sturdza a fost pierdut de DNA. Ce face prefectul (garantul respectarii legii) pentru oprirea unui fenomen care in contribuie la producerea inundatiilor? Va aborda acest subiect Daniela Soroceanu? Tot de inundatii e legat.

Si mai avem exemple, dar le lasam si pentru alte ocazii, eventual cand vom sta fata in fata cu Daniela Soroceanu.

Probabil ca acum este clar pentru toata lumea de ce primul lucru pe care l-a facut prefectureasa Soroceanu dupa instalarea in functie a fost sa opreasca accesul tvmneamt la informatii si la conferintele de presa. Pentru ca daca astazi am fi fost si noi acolo, am fi intrebat-o toate aceste lucruri si nu ar fi fost bine deloc. 4(30) Neamt, nu-i asa? Doar uniti (imnpotriva adevarului) suntem o forta.

P.S. Profitam si de aceasta ocazie sa solicitam public doamnei prefect Soroceanu explicatii despre ceea ce se vede in materialul video de mai jos.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.