Toți cei 10 traficanți de droguri reținuți ieri după cele 15 descinderi de miercuri ale polițiștilor din Piatra Neamț, au fost arestați preventiv. Măsura a fost dispusă de judecătorii Tribunalului Neamț, la propunerea procurorilor. O femeie (Teodorescu Sime Magdalena) a fost plasată sub control judiciar în același dosar. Cei 10 traficanți au vârste cuprinse între 19 și 36 de ani. Tânărul de 19 ani este din comuna Gîrcina.

Minuta instanței Tribunalului Neamț:

Solutia pe scurt: DOSAR NR. 1435/103/2023 ROMÂNIA TRIBUNALUL NEAMŢ SECŢIA PENALĂ Minuta Încheierii nr. /22.06.2023 DISPUNE: Respinge ca nefondate cererile formulate de avocaţii inculpaţilor, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau (în subsidiar) a arestului la domiciliu.

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, raportat la art. 202 Cod procedură penală şi la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-DIICOT-B.T.Neamţ la data de 22.06.2023, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Pocovnicu Marius-Alexandru, Nicoară Ştefan, Eram Viorel Constantin, Luca Vasile-Florin, Fercu Valentin-Ştefan, Ungureanu Ştefan-Cristian, Iorga Nicolas-Lucian, Fecioru Ciprian, Crudu Massimo-Sebastian şi Iftimia George-Luis.

Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor:

– POCOVNICU MARIUS-ALEXANDRU, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (3 acte materiale) faptă prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p;

– NICOARĂ ŞTEFAN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc în formă continuată (2 acte materiale), faptă prev. şi ped. de art. 2 al. 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. p. trafic de droguri de risc, faptă prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 si efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (3 acte materiale), faptă prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. p., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.p.;

– ERAM VIOREL CONSTANTIN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (3 acte materiale) faptă prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. p.;

– LUCA VASILE-FLORIN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (2 acte materiale) faptă prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin 1 C. p.;

– FERCU VALENTIN-ŞTEFAN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, faptă prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011.

-UNGUREANU ŞTEFAN-CRISTIAN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (4 acte materiale) faptă prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. p.;

-IORGA NICOLAS-LUCIAN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (3 acte materiale) faptă prev. şi ped. de art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen. si art. 41 alin. 1 C.p.

-FECIORU CIPRIAN, cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată (4 acte materiale) faptă prev. şi ped. de art. 48 Cod penal raportat la art. 16 alin. 1 din Legea nr. 194/2011 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. p.;

-CRUDU MASSIMO-SEBASTIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea nr. 143/2000 si de deţinere fără drept de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, faptă prev. şi ped. de art. 4 alin. 1, 2 din Legea nr. 143/2000 rep., totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 C. p.

-IFTIMIA GEORGE-LUIS, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc prev. de art. 2 alin. 2 din Legea nr. 143/2000), pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 22.06.2023 şi până la data de 21.07.2023, inclusiv.

În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin.6 C.p.p. cheltuielile reprezentând onorarii avocaţiale pentru asistenţa judiciară acordată din oficiu inculpaţilor, rămân în sarcina statului.

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror.

Pronunţată în camera de consiliu, azi, 22.06.2023, ora 19.50. Judecător de drepturi şi libertăţi, Constantina Ambrosă

Lovitură de proporții pentru traficanți de droguri din Piatra Neamț. 40 de persoane săltate de polițiști

Lovitură de proporții dată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț și procurori DIICOT, traficanților de droguri din Piatra Neamț. Nu mai puțin de 40 de persoane au fost conduse la audieri, în urma a 15 percheziții domiciliare, desfășurate toate în Piatra Neamț.

Comunicat- Poliția Neamț: La data de 21 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au pus în aplicare 15 mandate de  percheziție domiciliară și 15 mandate de aducere, pe în județul Neamț, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din cercetări s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2022 – mai 2023, persoanele bănuite, ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiul Piatra Neamț și a localităților limitrofe, droguri de risc, de mare risc, precum și substanțe cu efect psihoactiv.

Astfel, persoanele bănuite ar fi comercializat etnobotanice, cu 50 de lei/gram, droguri de risc și mare risc, cannabis, cu 80 de lei/gram și eutylone.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost depistate și ridicate aproximativ un kilogram de substanță vegetală, un kilogram de substanță pulverulentă albă, 50 de țigarete confecționate artizanal, care conțin substanțe psihoactive, 20 de grindere și 5 cântare de precizie.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate mai multe pipete, solvenți utilizați la prepararea substanțelor cu efect psihoactiv, 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, 14.340 de lei, 1.300 de euro și 80 de lire.

Peste 40 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, luptătorii din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț și jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi prezumţia de nevinovăţie.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.