Presedintele CJ Neamt, Ionel Arsene se arata indignat de ultimele declaratii ale premierului desemnat, Ludovic Orban, privind desfiintarea FDI (Fondului de Dezvoltare si Investii) si inghetarea salariului minim pe economie, si prevede un adevarat dezastru financiar pentru fiecare roman, intrucat PNL in programul de guvernare o lista cu cel putin 10 masuri de austeritate, ce urmeaza a fi implementate. ”După ce premierul desemnat de Klaus Iohannis îi anunța pe primari “să uite” de Fondul de Dezvoltare și Investiții, pentru că “nu există nicio rațiune” de a dezvolta încă un program de finanțare, iată că astăzi Ludovic Orban a reușit să șocheze din nou.

El a somat Guvernul Viorica Dăncilă să nu crească salariul minim amenințând că, dacă se va întâmpla asta, când va fi la Palatul Victoria va modifica hotărârea de guvern.

Nici nu știu cum aș putea cataloga astfel de intenții! Din punctul meu de vedere, sunt pur și simplu antiromânești!

Se reliefează astfel, exact așa cum ne-am așteptat, că “guvernul lui Iohannis” va fi unul pus pe tăieri, lipsit de viziune și idei, un guvern care, prin măsurile adoptate, va întoarce România în vremurile grele ale guvernării PDL.

10 măsuri de austeritate în programul de guvernare al PNL:

1. Tăierea salariilor angajaților din sectorul public. PNL spune explicit că va modifica Legea salarizării, în ideea de a aduce salariile din sistemul public la nivelul celor din privat. PNL însă nu ține cont că în privat sunt multe salarii situate în zona gri, cu un venit mic pe cartea de muncă, completat de angajator cu bonusuri. Prin urmare „echilibrarea” salariilor de la stat cu cele din privat pleacă de la o premisă falsă. Această reducere a salariilor din sistemul public va afecta peste 1,2 milioane de familii de români!

2. Anularea voucherelor de vacanță. Este o consecință inevitabilă a modificării Legii salarizării, anunțată în programul PNL. Pe lângă faptul că se anulează un beneficiu câștigat de salariații din sectorul public, măsura este devastatoare pentru turismul românesc.

3. Anularea majorărilor de salarii prevăzute de PSD în Legea salarizării. Este o consecință implicită a modificării Legii salarizării, în sensul „echilibrării” cu salariile din privat.

4. Reducerea salariului minim. Guvernul Orban consideră că majorările salariului minim au fost „exagerate”.

5. Anularea majorării anticipate a salariilor din Învățământ prevăzută pentru 1 septembrie 2020. Programul PNL nu își asumă această majorare.

6. Anularea creșterii punctului de pensie la 1.775 lei pentru 1 septembrie 2020. Programul PNL nu își asumă această majorare.

7. Închiderea sau comasarea spitalelor. Se revine la măsura Guvernului Boc de „comasare” a spitalelor neperformante.

8. Creșterea tarifelor pentru populație la gaze naturale și energie electrică prin înlăturarea plafoanelor din OUG 114.

9. Reorganizarea agențiilor de plăți în agricultură (care au funcționat impecabil din 2007, mai puțin în guvernarea Cioloș, în 2016).

10. Anularea programului „Tomate românești”.

La toate aceste tăieri și măsuri de austeritate, se adaugă și amenințarea cu disponibilizarea unor angajați ai ministerelor, în urma unor comasări.

Pentru toate acestea au dat jos Guvernul Dăncilă?”, se intreaba Ionel Arsene.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. F.bine că taie salariile bugetarilor care nu fac absolut nimic,sunt o adunătură de parasute și incompetenti,stau 10 intr_un birou ,fac shopping pe net și stau la barfa,din dările noastre își iau salariile nesimțite!

  2. Mi se par exagerate salariile bugetarilor pentru ajutorul care îl dau cetățenilor… Dacă ai nevoie de o hârtie te trimit la 7 ghișee și îți vorbesc pe un ton de parca ar fi zei…

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.