Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt anunta ca in urma amendamentelor depuse de parlamentarii PSD, in bugetul pentru anul 2019 sunt prevazuti bani pentru proiectarea drumului expres Piatra Neamt- Bacau si pentru reabilitarea DN15, Bicaz- Poiana Largului

Dragi prieteni, am bucuria uriașă să vă anunț că am obținut două succese enorme în aceste zile pentru județul nostru!

După ani de zile în care toate administrațiile locale ce s-au perindat la conducerea județului au încercat fără niciun rezultat să convingă guvernele de necesitatea unui drum express Piatra-Neamț-Bacău, iată că, anul acesta am reușit să convingem Guvernul Dăncilă de utilitatea și oportunitatea acestui proiect!”, anunta Arsene pe contul sau de facebook.

Pentru modernizarea celor 61 de km de drum intre Piatra Neamt si Bacau, CNAIR va demara in acest an procedurile pentru documentatia tehnica, si tot in acest an vor incepe lucrarile pe DN 15 Bicaz- Poiana Largului dar si intre Piatra Neamt si Bicaz, mai precizeaza Ionel Arsene: ”Astfel, prin amendamentul formulat de parlamentarii PSD la bugetul de stat pe anul 2019 și care a fost adoptat, se va avea în vedere bugetarea pe parcursul anului 2019 a fazei de proiectare, pentru inițierea procedurii de licitație în vederea atribuirii contractului de elaborare a Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru drumul expres Piatra-Neamț-Bacău, totalizând 61 de km. CNAIR SA va demara chiar în acest an procesul de elaborare a documentației tehnice, faza Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic. Avem în sfârșit ocazia să scoatem județul Neamț din izolare, să-l conectam la centrele economice din țară, să stimulăm dezvoltarea economică a zonei noastre și să recuperăm decalajele față de celelalte regiuni ale României!

Iar veștile bune nu se opresc aici! Le-am promis locuitorilor de pe Valea Muntelui că în acest mandat voi obține finanțare pentru reabilitarea drumului național 15 Bicaz-Poiana Largului și am reușit să îmi îndeplinesc și această grea promisiune! Tot în bugetul de stat pe anul acesta este prinsă și reabilitarea acestui drum, atât de dorit de nemțenii din zonă și de cei care ne vizitează județul! Acesta vine în completarea drumului național Piatra-Neamț-Bicaz, ce va fi total reabilitat în acest an, așa încât șoferii să aibă la dispoziție un drum sigur și modern ce leagă municipiul reședință de această zonă a Neamțului.

Am fost conștient încă de la preluarea mandatului că una dintre premisele pe care județul nostru trebuie să o îndeplinească pentru a fi atractiv pentru mediul de afaceri și turiști este o infrastructura rutieră de calitate, care să corespundă cerințelor lor, și mi-am concentrat eforturile pentru a le asigura asta. Mulțumesc Guvernului PSD că mi-a înțeles demersul și mă sprijină în permanență în îndeplinirea lui!

Ionut CORFU

52146335_1717631155004234_4537705790869340160_n

Loading...
DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. Sa facem o simulare prin regula de 3 simple. Dacă un pod de X metri a fost reparat în y luni, în câți ani se va repara DN 15 de la Bicaz la Poiana Largului? Nu luam în calcul gradul de degradare al drumului. Ăsta intra probabil la cheltuieli pe proiect. Cine are date exacte să calculeze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.