Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt lanseaza noi acuze la adresa liberalilor, despre care spune ca-si bat joc de populatia intregului judet si cere demisia prefectului George Lazar si a directorului DSP Neamt, Radu Firastrau. Dupa ce au fost confirmate cazuri de Covid 19 in centre speciale administrate de DGASPC Neamt, Arsene spune ca cererile conducerii insitutiei pentru testarea beneficiarilor si angajatilor din centre au fost ignorate. ”Incompetența, inconștiența și bătaia de joc a peneliștilor au atins cote inimaginabile în județul Neamț.

Teste pentru salariații din centrele DGASPC, făcute la 2 săptămâni de la primul apel pentru realizarea lor!

Deși conducerea DGASPC Neamț a cerut în nenumărate rânduri, încă de pe 21 aprilie, ca angajații și beneficiarii din centrele de asistență și protecție socială din unitățile aflate în subordine să fie testați, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Prefecturii nu au luat nicio măsură în acest sens! Ba, mai mult, dând dovadă de ticăloșie, au întreprins controale împreună cu cei de la OPC și DSVSA, având un singur scop, acela de a da amenzi și a intimida!

În data de 23 aprilie a fost transmisă o nouă solicitare către DSP pentru testarea salariaților, urmată de o a treia, pe 27, și abia pe 28 aprilie s-a primit un răspuns că vor fi testați doar cei care își desfășoară activitatea în căminele pentru vârstnici.

Abia după adresa din 4 mai, în care se cerea din nou testarea salariaților din centrele unde asistați sunt copii, după acest al patrulea strigăt disperat de ajutor, Direcția de Sănătate publică Neamț și-a făcut timp pentru testarea în aceste unități.

Este absolut jenant comportamentul lor! Dacă mai avem în vedere și faptul că le-au trebuit 2 săptămâni pentru a da aviz ca să funcționeze aparatul de testare moleculară real-time PCR, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pot afirma fără nici o exagerare că lucrurile sunt scăpate de sub control din punct de vedere al gestionării crizei pandemiei în județul Neamț. Și mai grav stau lucrurile în cazul aparatului pentru recoltarea plasmei convalescente, pe care peneliștii îl țin sigilat.

Câte cazuri în minus ar fi existat dacă se făceau testări la timp, la Spitalul Județean!?

Rușine să vă fie! Vă bateți joc de populația județului nostru și de toată munca mea!

Pentru toate aceste dovezi de incompetență, inconștiență și bătaia de joc la adresa nemțenilor, cer ferm demisia prefectului și a conducerii DSP Neamț!”, spune Ionel Arsene.

I.C.

2 COMENTARII

  1. Pai cu ce să facă,mai soseta teste,daca tu nu ai fost in stare să accepți GRATUIT un aparat de testare și 1 pt.plasmaforeza la SJN?????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.