Ionel Arsene considera ca deschiderea unei anchete la Spitalul Judetean Neamt dupa ce un pacient cu coronavirus a fost plimbat la UPU de 3 ori in zile fara sa fie testat, este o atitudine ostila fata de medici. Detalii despre cazul barbatului din Piatra Neamt caruia i s-a refuzat testarea desi prezenta semne evidente de infectare, AICI

Dupa ce totul a ajuns in presa, imediat, prefectul George Lazar a cerut DSP si Politiei Neamt, demararea unei anchete in regim de urgenta (Vezi stirea AICI), insa presedintele CJ Neamt crede medicii nu au nevoie acum de anchete penale, ci sa fie lasati sa lucreze, spune Ionel Arsene, intr-o postare pe contul lui de facebook: ”Mă cutremură și mă revoltă unele atitudini atât de ostile față de medicii din Neamț, tocmai în aceste momente când sunt cel mai expuși și încercați de blestematul ăsta de virus! Ultimul lucru de care au nevoie acum este să fie huliți public de presă și amenințati de diverși politicieni fără nici un Dumnezeu!

Lăsați doctorii să muncească în liniște și încetați cu hărțuiala și amenințările la adresa lor! Dacă fac greșeli, vor fi trași la răspundere de cei care sunt în măsură să o facă! Nu sunteți voi cei care le puteți judeca munca! Sunt oameni si pot greși, sunt cei care muncesc în aceste zile până la epuizare, adormind uneori pe holuri și tărgi!

Fără curajul și devotamentul cadrelor medicale vom fi pierduți!

Este incredibil cum se aruncă vina asupra unor profesioniști de care depinde viața fiecăruia dintre noi, în aceste zile de pandemie!

Cum e cu putință să ameninți medicii cu dosare penale, când există poze în care se vede clar că pacientul respectiv este cărat cu targa de către angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență?!

Regret enorm că un nemțean a trecut printr-o experiență cruntă în ceea ce a însemnat concluzionarea infectării sale cu COVID-19 și transportul la o clinică de specialitate, la Iași.

E trist și vreau ca niciodată, nimeni, să nu mai treacă prin așa ceva! Îi rog pe medicii și asistenții medicali nemțeni să dea dovadă de profesionalism și să respecte jurământul lui Hipocrate!

Am încredere în ei, în profesionalismul lor și de aceea le voi fi alături de câte ori vor avea nevoie de mine! Iar atunci când li se va face o nedreptate, mă voi bate pentru apărarea lor!

Să avem cu toții în vedere că de la apariția pandemiei, cadrele medicale sunt foarte stresate, surmenate, au un volum de muncă foarte mare și că pleacă de acasă cu sufletul îndoit că pot fi infectați oricând de acest virus.
Dumnezeu să vă apere și să vă ferească pe toți cei care vă riscați sănătatea și viețile voastre, salvând alte vieți! Respect pentru purtătorii de halate albe!”, isi incheie mesajul Ionel Arsene.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Nu sunt materiale suficiente dle .Arsene iar cadrele medicale sunt trimise la lupta fără protecție.Uitati va ce s a intamplat cu o secție importanta a SjuPN in care tot personalul este in izolare și aș șefa internată pozitivă!De ce nu se stie nimic de cazul de la Neamt la nivel național.Se intampla acelasi lucru ca la Sv.Nu se pot respecta circuitele și nu sunt materiale. Degeaba dati bani după ce cadrele medicale mor,dacă nu luați măsuri acum pt protejarea cadrelor medicale nu va mai avea cine trata pacienții.

  2. Multi nemteni au trecut prin situatii “crunte”critice inainte de aceasta “nebunie’si au dat “coltul”datorita indiferentei …si neprofesionalismului..atunci era “relax”si ïngamfare”acum e un razboi ..care e diferenta intre intre “mortii actuali ‘si cei de inainte ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.