Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, inculpat și condamnat în primă instanță la peste 8 ani de închisoare cu executare în 3 dosare de corupție, a recunoscut în fața reporterilor Pro TV, că la un moment dat a vrut să renunțe la politică și să se mute în Italia, unde are o firmă în care apare ca administrator și cumătru` Ginel.

Discuția cu reporterul Pro TV a avut loc în biroul lui Arsene de la CJ, ca urmare a unui demers jurnalistic, privind tunurile de milioane de euro date în județul Neamț, cu lucrări atribuite direct firmelor lui Gheorghe Vlasie (cumătru Ginel), pe situații de urgență.

Inițial, jurnalistei Pro TV i s-a comunicat că Arsene nu este în instituție (pe post de secretar, tot un jandarm), însă până la urmă, acesta a acceptat să vorbească cu reportera (”Dacă doriți, urcați până la mine sus”- Sic!), dar cu condiția să intre în biroul baronului PSD, fără camere de luat vederi, telefon sau alte dispozitive de înregistrare. Cu toate acestea, Arsene a fost înregistrat audio când recunoaște relația de cumetrie cu Ginel și când spune că ar fi vrut să plece din România în Italia.

Dialogul reporter- Arsene:

Arsene: Nu are nicio legătură faptul că eu i-am botezat unui om, un copil. Asta nu înseamnă că avem o legătură

Reporter: Aveți o legătură de afinitate. Și categoric, nu aveți nicio legătură cu firmele cumătrului dumneavoastră, Ginel?

Arsene: Categoric

Reporter: Niciodată, niciodată?

Arsene: Niciodată. Ar fi trebuit să fiu în acționariat dacă aș fi avut…

Arsene (întrebat despre firma din străinătate): În Italia

Reporter: Și cu ce se ocupă?

Arsene: Mi-am făcut firma asta când am vrut săăă… n-am vrut să mai candidez la Consiliul Județean și am vrut să ies din politică. Am vrut să mă mut în Italia. Și atunci mi-am făcut firma asta, deocamdată nu se ocupă cu nimic

Reporter: Dar sunteți asociat în firmă

Arsene: Da

Reporter: Cu cine?

Arsene: Contează?

Reporter: Ar trebui să fie public asta. Sunt informații publice

Arsene: Dacă o să trebuiască să le pun public, o să le pun (n.red. baronul PSD de Neamț nu știe sau se face că nu știe, că astfel de informații sunt publice, nu trebuie să le facă el publice)

Reporter: Am înțeles. Dar nu vreți să ne spuneți acum cu cine (n.red. cu cine este în firmă)

Arsene: Dar nu are sens. Adică nu văd relevanța

Deși a refuzat să recunoască asocierea cu omul ale cărui firme au avut lucrări de sute de milioane de euro în județul Neamț pe timpul guvernelor PSD, Arsene figurează în registrul firmelor italiene, ca asociat în firma din Italia, cu Gheorghe Vlasie alias cumătru Ginel. Coincidență sau nu, după scăderea influenței lui Arsene odată cu problemele penale, firmele lui Ginel sunt în pragul colapsului, acumulând datorii estimate la 40 de milioane de euro.

Pe 10 martie, judecătorii de la Curtea de Apel Brașov, ar trebui să dea sentința finală în procesul în care Arsene a fost condamnat în primă instanță la Tribunalul Bacău, la 8 ani și 4 luni de pușcărie. După condamnarea de la Bacău, Arsene spunea într-un interviu pentru un site tonomat PSD Neamț, că ”Din pacate nu este un moment bun pentru mine, insa am incredere ca pana la urma Dumnezeu mă va ajuta si voi ajunge sa fiu judecat de un judecator corect. Pentru ca adevarul intotdeauna trebuie sa iasa la iveala. Sunt nevinovat, am spus-o si o repet, sunt nevinovat. Cred ca decizia de la Tribunalul Bacău este nedreapta si din pacate, cum s-a intamplat de multe ori în Justitia din Romania, unii judecatori judeca persoane si nu fapte. Și nu dosarul.

Reportajul integral al jurnaliștilor Pro TV, poate fi văzut AICI:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.