Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, apelează cu disperare la o ultimă încercare de a scăpa de extrădarea din Italia și executarea pedepsei într-o pușcărie din România.

Avocații lui susțin că acesta nu poate fi extrădat, din rațiuni medicale. Alfredo Gaito și Mario Antinucci, apărătorii din Italia ai fostului politician PSD, au prezentat judecătorilor rapoarte psihiatrice, care arată că Arsene suferă de “tulburare depresivă majoră de natură severă și prezintă un risc ridicat de suicid în cazul în care cererea de predare va fi admisă“. De asemenea, ei mai arată că, odată extrădat, Ionel Arsene riscă “persecuția politică” în România, transmite corrieredellacalabria, publicație citată de Digi24.

Cei doi apărători ai lui Arsene susțin că prin decizia de extrădare ar fi încălcată grav legislația internă din Italia și legislația europeană.

Ei susțin că Arsene „riscă să fie persecutat politic, în calitate de cel mai important lider politic al grupului de conducere al guvernului român anterior”.

De asemenea, cei doi avocați italieni susțin că Ionel Arsene ar avea afecțiuni grave, inclusiv neuro-psihice, iar acest lucru ar fi fost constatat și de medici și au fost depuse documente medicale, inclusiv rapoarte psihiatrice, aspect care ar fi fost ignorat însă de Curtea de Apel Bari, care nu a dispus o expertiză, deși ar fi îndeplinite cerințele legale.

La sfârșitul săptămânii trecute, judecătorii italieni au decis extrădarea lui Arsene în România, unde urmează să-și execute pedeapsa de 6 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

 1. Când era la BUTOANE și ciordea și făcea combinații și părândărături cu tot felul de NEAVENIȚI nu mai avea GÂNDURI SUICIDALE…… Dar ce să vezi peste noapte i-au apărut aceste gânduri…… OARE….. HUUUUUUOOOOOO……
  BLEHHHHHHHH……. ACUM SUPORTĂ CONSECINȚELE CA UN ADEVĂRAT….(……..)…..

 2. Într-o toamna de neuitat, într-un sat moldovenesc, s-a ivit o poveste care ar face chiar și pe Ion Creangă să deschidă ochii mari de uimire. Numele său era Ionel Arsene, un băiat iscusit din satul nostru, care trăia departe, în țara pizzelor și a pastelor, Italia.

  Să tot fie vreo câteva luni de când Ionel Arsene se afla în Italia. Pe pământurile străine se instalase, iar acasă, în România, bătea vântul. Cu toate acestea, nimeni nu știa prea bine ce treburi avea Ionel în acele meleaguri. Numai zvonurile mergeau ca vântul și răspândeau secrete care se spuneau a fi legate de foști colaboratori din PSD și nu numai.

  Povestea se complică și mai mult atunci când a început să se audă că Ionel Arsene avea necazuri de sănătate. Zvonurile spun că s-a agățat de probleme medicale pentru a nu fi extrădat înapoi în România. De ce? Căci se spunea că el de fapt încerca să le transmită foștilor colaboratori din PSD că este mai bine să nu se întoarcă în țară. Avea un mesaj secret, un avertisment subtil pentru acești oameni.

  Toată lumea din sat era înfiorată de această poveste țesută parcă de Muma Pădurii. Fiecare se întreba ce înseamnă cu adevărat aceste semne, aceste întâmplări misterioase. Cu ochii bulbucați, oamenii se adunau pe uliță și își povesteau teoriile lor. Așa cum spunea și bătrânul Păcală: “Păi, asta-i o poveste ca-n basmele noastre, doar că e cu Ioanele ăsta din Italia.”

  Ce va deveni oare din această poveste? Va ajunge vreunul dintre foștii colaboratori să înțeleagă mesajul lui Ionel Arsene și să-l ajute să rămână în Italia? Sau se va întoarce în țara noastră cu toate secretele lui? Rămâne de văzut, căci lumea are mereu o modalitate de a se descurca cu misterele sale, așa cum o făcea și bătrânul Creangă cu poveștile lui de demult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.