Ministrul Educației, Ligia Deca, este îndemnată “să răspundă clar: sunt sau nu urmăriții penal din România cei mai potriviți să le țină discursuri elevilor?”. Întrebarea e formulată de senatorul USR Marius Bodea, în urma participării primarului din Iași, Mihai Chirică, la un eveniment școlar desfășurat în Iași, în ziua în care el a fost pus sub control judiciar într-un dosar DIICOT, scrie edupedu.ro.

Marius Bodea fac referire la evenimentul Gala Excelenței în Educație, în care au fost premiați elevii olimpici și profesorii lor și la care a participat și Mihai Chirică.

O situatie identică, a fost și în județul Neamț, unde înainte de Crăciun, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a înmânat premii și diplome la Gala Excelentei în Educația Nemțeană, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Judetean Neamt. Cei peste 1.000 de dascăli și elevi merituoși din judetul Neamt, au putut asculta din partea lui Arsene, și prelegeri despre performanta în educatie, deși acesta este condamnat (în primă instanță) la 8,4 ani de închisoare cu executare, în 3 dosare de corupție. Arsene este cunoscut și pentru limbajul colorat folosit impotriva adversarilor politici, femei și bărbați deopotriva. De exemplu, adresându-i-se fostului Ministru al Justiției, Ana Birchall, Arsene făcea referiri la un titlu de carte, ”Suge-o Ramona”. Arsene a fost și protagonistul unor imagini din categoria XXX (pe care el le neagă), pe înregistrarea video, putând fi auzit când o sfătuiește pe actrița fierbinte, să pună mâna să învețe, că ”…altfel, mai târziu, când nu o să mai fii frumoasă, o să belești *ula!”.

În aceste conditii, senatorul USR susține că “s-ar cuveni ca Ministerul Educației să interzică – dacă bunul simț nu e suficient – ca orice personaj cu dosar penal să mai fie invitat la evenimente școlare în care este premiată performanța”. Totodată, acesta se adresează și șefilor de inspectorate școlare din țară: “(…) doamnelor și domnilor inspectori generali din toată țara, să începem curățenia și prin acest pas ușor de făcut: să nu mai aducem penali în școală!”.

O analiză detaliată asupra prezenței inculpatului Arsene la o manifestare de calibru privind educația, AICI: Vestea.net- Gala Excelenței Penale! „Pune mâna și învață că, altfel, mai târziu, belești *ula!”

Arsene, vorbind la Gala Excelenței în Educația Nemțeană

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.