Privit initial ca un proiect fantasmagoric si tratat cu ironie de catre sceptici, noul spital din Piatra Neamt primeste primii bani. Guvernul a aprobat ieri alocarea a aproximativ 5 milioane de euro care vor acoperi costurile proiectarii spitalului, anunta Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, reusind asltfel o lovitura de imagine care-i cam dezarmeaza pe cârcotași. Evident, mai sunt multi pasi anevoiosi de facut pana vom vedea constructia efectiv terminata, insa suma alocata pentru inceput nefiind deloc mica, este greu de crezut ca-si va permite cineva sa opreasca restul finantarii.

Banii alocati ieri noului spital din Piatra Neamt, provin din Fondul de rezervă bugetară (din bugetul de stat pentru 2019), anunta Arsene pe pagina lui de facebook: ”Un prim pas, extrem de important, atât pentru pacienții din județul Neamț, pentru aparținători dar și pentru angajații celei mai mari unități sanitare din județ a fost făcut astăzi prin decizia Guvernului României de a aloca suma de peste 21,5 milioane lei (aproape 5 milioane de euro) pentru finanțarea cheltuielilor de proiectare ale obiectivului de investiții „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, județul Neamț”.

Este o veste bună pentru toți nemțenii pentru că sunt convins că toți ne dorim creșterea calității serviciilor medicale oferite pacienților, un confort rezonabil și pentru familiile acestora atunci când vin în vizită la spital dar și un nivel superior al condițiilor de muncă pentru medicii și asistenții SJU Neamț.

Mulțumesc Guvernului, colegilor mei din PSD care au susținut demersul nostru, al nemțenilor și în mod special doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă care este încă o dată aproape de problemele noastre susținând soluții moderne.

Finanțarea este asigurată din Fondul de rezervă bugetară (din bugetul de stat pentru 2019) și se adaugă finanțărilor importante, de sute de milioane de euro, aprobate de Guvernul PSD-ALDE în ultimii ani, pentru județul Neamț.

Le mulțumesc celor care au crezut în acest proiect atunci când l-am anunțat și le mulțumesc, deopotrivă, și celor care au fost inițial sceptici. Chiar dacă avem păreri diferite, discuțiile contradictorii purtate în limite rezonabile duc, inevitabil, la progres.

Este încă o dovadă că județul Neamț chiar contează pe harta deciziilor guvernamentale și politice.

“Acest nou spital va contribui la o mai bună stare de sănătate pentru întreaga comunitate, iar pacienții și personalul medical se vor bucura de condiții mai bune” am scris în Nota de Fundamentare înaintată în acest an Guvernului. Iar Cabinetul Dăncilă a confirmat azi prin Hotărâre de Guvern că dorința autorităților din Neamț, deci a cetățenilor, contează.

Mulțumesc, încă o dată, tuturor: Guvern, Premier, colegi din PSD și mai ales nemțenilor, care îmi sunt parteneri în dorința de a moderniza județul.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Cârcotașii sunt toți cei care s-au saturat doar de promisiuni electorale.Daca ar fi făcut lucruri concrete de la începutul mandatului sau,nu doar pe hârtie, nu l-ar fi contestat nimeni.Podul de la Preluca nu este finalizat nici pana in ziua de azi, doar o banda de mers e gata.Ce așteaptă, luna August ?

  2. Se apropie cumva alegerile ??? ?? Fii serios bre dom’le Arsenie ..că și aici e vreo spălare de bani ceva … Și până efectiv nu e gata vizibil spitalul …. Nu cred !!!! Și nici după oricum ???? așa că … “Cârcotașii” au fost prea mințiți și nu mai sunt așa ușor de păcălit …..

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.