”PNL ia hrana de la gura copiilor nemțeni!”, afirma Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, dupa ce consilierii judeteni PNL au votat impotriva programului prin care elevii primesc gratuit alimente in scoli. ”Sa le fie rusine!”, transmite Arsene, liberalilor din CJ Neamt. ”Iată ce se întâmplă când uiți de ce ai intrat în politică, uiți de cei care te-au ales și de copiii lor și, pentru a face opoziție cu orice preț, uiți să rămâi OM: cu zece zile înainte de începerea școlii, în ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț de ieri, consilierii județeni din PNL au votat împotriva proiectului de hotărâre privind distribuția gratuită de produse lactate, produse de panificație și fructe în școlile și grădinițele din Neamț.

Mă declar profund mâhnit de iresponsabilitatea de care au dat dovadă acești politicieni, care nu realizează faptul că, pentru unii dintre acești copii, produsele oferite gratuit poate că erau singura masă a zilei!
În cadrul acestui proiect, pe parcursul săptămânii, unui preșcolar/elev i s-ar fi acordat gratuit cinci porții de produse de panificație, trei porții de produse lactate și două porții de fructe. Distribuția acestor produse este însoțită de o serie de măsuri educative pentru dezvoltarea și responsabilizarea copiilor: organizarea de zile tematice dedicate consumului de lapte și produse lactate, de activități educative practice, de activități extracurriculare și extrașcolare, activități de grădinărit la nivelul școlii.

Nu înțeleg cum este posibil să pui pe primul plan orgoliile politice și să votezi împotriva implementării unui program național care are la bază concepte precum REDUCEREA ABANDONULUI ȘCOLAR și SPRIJINIREA FAMILIILOR SĂRACE! Să le fie rușine!” se arata in luarea de pozitie a lui Arsene.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.