Dincolo de toate ”pacatele” care i-ar putea fi imputate, Ionel Arsene pare sa fi facut mutarea mandatului in administratie. Unul dintre cei mai experimentati oameni din Primaria Piatra Neamt, a trecut pe statele de plata de la CJ Neamt. Daca in alte situatii a luat decizii cel putin discutabile, de data asta, Arsene pare sa fi simtit omul de care avea nevoie CJ Neamt.

Este vorba despre Olimpia Adam, fosta (de acum) șefă a Directiei Dezvoltare si Implementare Programe la Primaria Piatra Neamt. Ea este specializata pe fonduri europene si are o experienta de peste 20 de ani in administratie publica, din care 15 ani in Primaria Piatra Neamt. A mai activat la in moment dat si in CJ Neamt, pentru o scurta perioada (2 ani), apoi a revenit in Primaria Piatra Neamt, unde a coordonat si implementat 30 de proiecte cu fonduri UE, in valoare totala de peste 55 de milioane de euro, proiecte pe care actuala administratie n-ar reusi nici măcar sa le citeasca.

Piesa de rezistenta din palmaresul Olimpiei Adam, este insa implementarea Programului de apa de la Bacau, in perioada 2010- 2012, tot prin fonduri UE, in valoare de 106 milioane de euro. Experienta de la Bacau, ar putea fi extrem de benefica si in eventualitatea unui proiect CJ Neamt pe fonduri UE pentru Apaserv.

Conform surselor tvmneamt, Olimpia Adam a fost angajata la CJ Neamt incepand cu data de 5 august, ca sefa a noii Directii infiintate pentru atragerea de fonduri europene.

Astfel, Primaria Piatra Neamt pierde inca un om important. De la instalarea administratiei Carabelea, se inregistreaza un adevarat val de plecari a oamenilor valoroși din Primarie, cel mai frecvent, acestia fiind inlocuiti cu politruci. Alte posturi raman insa neocupate, pentru ca nu se prezinta nimeni la concursuri.

In conditiile date, sa ramai si fara cel mai important om pe fonduri UE, arata dimensiunea crizei in care s-ar putea afunda Primaria Piatra Neamt în viitorul nu prea indepartat.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.