Pe 4 iunie a fost depusa solicitarea de finantare catre Fondul de Dezvoltare si Investitii, pentru construirea noului Spital de Urgenta din Piatra- Neamt, a anuntat astazi intr-o conferinta de presa, Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt. Acesta a mai spus ca in mod sigur va fi aprobata finantarea in cuantum de peste  1 miliard de lei, pentru ca Guvernul a aprobat deja sumele pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

Arsene a prezentat noi detalii despre viitorul spital. Acesta va avea 12 etaje si va fi construit de la zero pe locul spitalului vechi. Spitalul va avea aproximativ 44.000 de metri patrati, din care peste 29.000 de metri patrati vor reprezenta suprafata utila destinata exclusiv serviciilor medicale si va cuprinde si un centru de radioterapie.

La parter va fi mutata Unitatea de Primiri Urgente din celalt spital si toate serviciile care presupun investigatii bazate pe imagistica medicala (tomograf, radiografie, etc).

Noul spital va fi legat de celelalte Sectii (Pediatrie, Contagioase, Oncologie) prin pasarele prevazute cu scari rulante.

Proiectantii estimeaza ca din momentul inceperii lucrarilor, acestea vor fi finalizate in maximum 36 de luni. Spitalul din Piatra- Neamt va fi primul din Romania, construit de la zero, dupa Revolutie, a mai precizat Ionel Arsene. Cererea de finantare ar putea fi aprobata peste aproximativ o luna si jumatate. Mai jos, declaratiile complete ale lui Ionel Arsene (sursa video- Turn TV):

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.