Ionel Arsene, presedintele PSD Neamt are o prima reactie la aparitia in spatiul public a scrisorii dizidentilor din PSD care arunca partidul in aer, cu tot cu liderul Liviu Dragnea. Reactia lui Arsene apare dupa articolul tvmneamt, PSD APROAPE DE IMPLOZIE, ORGANIZAȚIA NEAMȚ E PE SILENT, si nu vine din partea PSD Neamt, ci este facuta pe contul sau de facebook, ceea ce inseamna ca seful organizatiei PSD Neamt vorbeste in nume propriu si nu al colegilor de partid din organizatia judeteana, lucru care confirma o data in plus ca Arsene se considera liderul suprem al PSD-istilor nemteni, atitudine care îi este reprosata lui Dragnea la nivel national. Totodata, faptul ca Arsene nu comunica in numele organizatiei judetene a PSD, poate insemna ca a ramas cam singur in judet in razboiul cu contestatarii lui Dragnea. Asa cum era de asteptat, Arsene isi reafirma sprijinul pentru prietenul sau Liviu Dragnea si declara ca scrisoarea si implicit dizidenta din PSD nu este decat un atac  la ”…stabilitatea pe care PSD o asigura Romaniei”. Totodata, el cere solidaritate cu Liviu Dragnea si unitate in partid, ceea ce s-ar traduce ca un semnal/ordin pentru parlamentarii PSD Neamt sa iasa public cu declaratii contra dizidentilor.

Ionel Arsene: ”Doresc să încep de această dată cu o concluzie, și anume că se încearcă destabilizarea PSD și scindarea partidului. Este o situație în fața căreia nu avem decât o variantă: unitatea!

PSD s-a remarcat în politica românească prin unitatea de care a dat dovadă, prin rezultatele foarte bune obținute pentru România în timpul perioadelor în care s-a aflat la guvernare. În aceste momente, partidul traversează momente mai puțin faste, în care se încearcă divizarea partidului, a membrilor săi. Nu aceasta este calea de urmat, în pofida tuturor semnalelor care apar de la diverși „binevoitori”.

Fac un apel către toți liderii și membrii responsabili și onești din PSD să își manifeste în aceste momente solidaritatea față de conducerea partidului din care facem cu toții parte și pe care am ales-o în mod democratic, prin votul tuturor membrilor noștri. Scrisoarea apărută în spațiul public nu are nimic de a face cu regulile ce patronează PSD-ul. Partidul se fundamentează pe un statut aprobat de către forurile de conducere, nu pe scrisori „pierdute”, aruncate în public doar pentru a lovi în partid, în echipa guvernamentală și în stabilitatea pe care PSD o asigură României. PSD este considerat de români ca fiind un partid caracterizat de seriozitate. Demersul colegilor care și-au pus semnătura pe această scrisoare nu respectă spiritul, decența și nici conduita specifice PSD. Este, și o spun cu regret, o denigrare a PSD-ului în public, lucru care nu știu căror interese servește, dar ar trebui să se spună clar acest lucru. Disensiunile care apar la un moment dat în viața unui partid (dacă ele există, pentru că nu am auzit pe niciunul dintre semnatari plângându-se până acum) se discută în forurile de conducere stabilite statutar, nu în piața publică. Documentul găsit după îndelungi căutări și dat astăzi presei este o lovitură incorectă pe care câțiva membri ai PSD o aplică partidului care i-a susținut și care i-a promovat în diverse funcții.

Sunt de ceva timp în politică și nu mai cred în coincidențe. Faptul că această scrisoare a apărut acum nu reprezintă o pură întâmplare. De peste un an și jumătate PSD a fost supus unor atacuri continue, în plan politic și judiciar, prin care s-a încercat blocarea guvernării, înfrângerea votului românilor care ne-au acordat încrederea în decembrie 2016.
PSD se află azi la apogeul înfăptuirilor sale politice: o guvernare de succes, rezultate economice foarte bune, o îmbunătățire semnificativă a veniturilor populației. PSD se mai află în plină reformă a legislației privind justiția și a legilor de funcționare a instituțiilor de siguranță națională. PSD se află aproape de finalul luptei cu abuzurile judiciare comise în trecutul apropiat de instituțiile de forță. PSD are de partea lui încrederea oferită prin vot democratic de români și, deopotrivă, rezultatele economice foarte bune. Aceste lucruri deranjează mult, în foarte multe cercuri de putere, ale căror reprezentanți așteaptă după colț șubrezirea PSD, astfel încât să pună mâna pe guvernarea României.

Reiau, în final, apelul la solidaritate și la unitate pe care l-am mai transmis colegilor mei. Vreau ca fiecare coleg să se gândească, în aceste zile, la angajamentele pe care ni le-am luat în fața românilor și pe care ne-am propus să le îndeplinim. Nu putem realiza acest lucru decât uniți, nu divizați!”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Are dreptate arsena ca se loveste in stabilitatea lui financiara si a cateorva baroni locali. Asa ca prostii din psd Neamt ar trebui sa fie uniti ca ei sa poata sa-si umple sacii cu bani! Vai de steaua lor de inepti!

  2. Ramane acelasi aurolac. “PSD se află azi la apogeul înfăptuirilor sale politice: o guvernare de succes, rezultate economice foarte bune, o îmbunătățire semnificativă a veniturilor populației.” Pentru tine si gasca de mimoze si sclavi este apogeul hotiilor. Traiesti doar in masina si carciumi de lux? Ce rezultate economice, ce trai mai bun al populatiei? Doar voi traiti mai bine din banii nostri. Unitate???? Unitate in hotii pentru voi. Ai distrus acest judet, ai primit in vederea devalizarii economia, resursele minerale, apele si cine mai stie ce. Incetati sa ne desconsiderati. Sunteti niste nenorociti, la puscarie cu voi.

  3. Cu ajutorul lui Dumnezeu, domnul Ionel Arsene și cu domnul Dragnea vor continua sub aceeași umbrela, in penitenciarul Jilava, unde vor fi colegi de celula.Evident, șef de camera va fi Liviu Dragnea

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.