Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt îi raspunde deputatului Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt, dupa acesta i-a propus public lui Arsene, sa faca mai multe schimbari la Spitalul Judetean Neamt, unde prefectul George Lazar a dezvaluit zilele trecute ca functioneaza o adevarata caracatita care a transformat unitatea medicala intr-o afacere de familie.

Arsene i se adreseaza lui Cozmanciuc cu ”Mugur!”, iar pe prefectul Lazar îl numeste ”colegul tau de sub mine” (Prefectura functioneaza la etajul unu al cladirii administrative a judetului Neamt, iar Consiliul Judetean la etajul doi). El îi acuza pe liberali ca lanseaza impotriva sa atacuri nejustificate, iar despre limbajul folosit spune ca si-l asuma.

Iata raspunsul lui Ionel Arsene, pentru Mugur Cozmanciuc: Printre vizitele pe șantierele din județ și alte probleme de serviciu, mi-am făcut timp să le răspund întâilor liberali ai județului! Este necesar să fac niște precizări, pentru ca nemțenii să nu rămână în minte cu minciunile peneliste.

Mugur, luați aminte! Și tu, și colegul tău mai tânăr de sub mine!

Vă spun ce e mai important, că ați debitat multe inepții și nu vreau să îmi bat capul răspunzându-vă la toate!!!

Încep cu aparatul PCR, care permite efectuare analizelor suspecților de covonavirus, la Piatra Neamț, pe care îl tot comparați voi cu cel de la Roman!

Măi băieți, tehnologic vorbind, aparatul PCR achiziționat la Piatra Neamț este unul de top, vârf de gamă, după el validându-se kiturile de reacție a marii majorități a producătorilor de astfel de echipamente!

Aparatul de detecție și amplificare PCR de la Piatra Neamț este net superior celui de la Roman, deoarece funcționează în sistem deschis, putând folosi kituri de testare de la diverși producători, pe când cel de la Roman depinde strict de kiturile aceluiași furnizor!

În plus, la Piatra Neamț, noi am adus un adevărat laborator de biologie moleculară, complet, care va fi folosit și în viitor la testarea și cercetarea unei varietăți de virusuri. El include, pe lângă aparatul de detecție și amplificare PCR, și alte echipamente auxiliare:
✔️ 3 hote, dintre care două bacteriologice de clasa II
✔️ 1 ultracongelator medical la minus 85 de grade Celsius
✔️ 2 combine frigorifice medicale
✔️ 3 centrifuge cu rotoare SWING OUT
✔️ 2 vortexuri
✔️ 3 seturi de pipete automate
✔️ 3 sisteme de purificare a aerului cu ultraviolete
✔️ 4 start coolere

Rețineți și următorul aspect: achizițiile au fost făcute de către specialiștii Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, nu de către Consiliul Județean Neamț!

Persistați în eroarea cu intenție și încă mai aduceți acuze nefondate referitoare la acest aparat, așa cum ați făcut în cazul Spitalului Mobil Modular COVID-19, despre a cărui valoare ați dezinformat opinia publică, în cel mai demagogic mod cu putință! Realitatea dovedește că nu ați avut dreptate!

Alt răspuns, pentru voi!

Referitor la componența Consiliului de Administrație al spitalului, aflați că membrii CA nu conduc propriu-zis, deciziile fiind luate de către cei patru care formează Comitetul Director (manager, director medical, director de îngrijiri medicale și director financiar-contabil), care au atribuții de conducere conform Ordinului 921/27 iulie 2006.

Dacă veți fi curioși să studiați Legea 95/2006, la art. 187 alin. (10), veți descoperi și atribuțiile Consiliului de Administrație, care nu funcționează precum cel al unei societăți comerciale!

Legat de limbajul pe care îl folosesc atunci când fac referire la conducătorii PNL de azi, mi-l asum! Consider că toate caracteristicile pe care vi le-am acordat coincid cu realitatea! Nu mai fiți atât de deranjați! Ani la rând ați mestecat, cu satisfacție, „plăcuțe suedeze“! Atunci vă plăcea gustul lor și acum vă îngrețoșează? Credeți că este mai academic apelativul „ciuma roșie“ decât „lepra galbenă“?

Fac un apel către tine și colegii tăi, care nu mai puteți de grija realizărilor mele: lăsați campania electorală pe care ați început-o prematur și poate încercați să rezolvați adevăratele probleme de care ați uitat fiind la guvernare:
mortalitatea crescută din cauza COVID-19;
lipsa măsurilor care să susțină economia în această perioadă dificilă;
testarea insuficientă a populației;

Voi fi atent la propunerile și sfaturile tale atunci când tu vei reuși să îmi arăți un singur lucru pe care l-ai făcut pentru județul Neamț ! Unul singur!
Nu o să ai ce să îmi indici așa că uite, iți dau o misiune in interesul nemțenilor! Ție și flăcăului vorbăreț. Deblocați lucrarea de pe DN 15 ,Bicaz -Poiana Largului,blocată din noiembrie de Guvernul PNL !
Mai este de executat doar 15%! Arătați-mi mie și nemțenilor că puteți măcar atât!
Si după, promit că încep să vă iau în considerare propunerile!

PS: DACĂ AI CURAJ, ÎȚI PROPUN SĂ FACI SI URMĂTOAREA SCHIMBARE LA CONDUCEREA PNL NEAMȚ: lasă-l pe „Dorin“ șef în locul tău, dă-i și drept de semnătură, ca măcar să fie oficial cine conduce, de fapt, PNL-ul!

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. În vecii vecilor nu este Sosetă in stare să conceapă un astfel de răspuns.Mesajul este strict emanatia mimozei OB.”Ala de deasupra ei “abia daca poate scrie o liturghie

  2. Stiindu-va un tip ancorat in realitatile nemtene, nu ne spuneti si noua cine e Dorinul care conduce PNL Neamt? Ca doar n-o fi Ursarescu.

  3. Iar s-a trezit CIORĂPEL….
    Măi bișnițarule cu două clase reale, folosește cuvântul,, DOMNULE. X,Y,Z….
    Dar la Grumăzești acest cuvât nu exista când ai terminat tu cele două clase. Și alea la seral…

  4. Limbaj de valutist. Ce cauta asta in fruntea judetului? A infestat un cocalar analfabet administratia judetului. Cea mai mare scarba pe care a avut-o CJ vreodata in fruntea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.