Cu o condamnare in prima instanta la 8,4 ani de închisoare pentru fapte de coruptie, Ionel Arsene spune că va candida pentru președinția CJ Neamt si in 2024. Cel putin asta reiese din transcriptul conversatiilor dintre Arsene si consilierul judetean USR, Laurentiu Cretu, după sedinta de CJ din 21 iulie 2022.

Intre cei doi are loc o disputa verbala la capitolul ”Diverse”, pe marginea finantarii noului spital judetean, aflat la stadiul de proiect de peste 5 ani de zile si la varianta de proiect cu numarul 4, recent aprobata in CJ. La vremea respectiva (sedinta de pe 21 iulie), Arsene ar fi vrut 200 de milioane de euro prin PNRR, iar diferenta pana la 640 de milioane de euro ”vedem noi de unde o luăm”, spunea acesta in converstia cu consilierul USR, care îi reprosaza la un moment dat ca aceasta nu este o abordare sanatoasa pentru un asemenea proiect.

În stilul caracteristic, de zeflemea (asa a decurs toata dicutia de la ”Diverse”), cu care deja i-a obisnuit pe reprentantii nemtenilor în Consiliul Judetean, Arsene îi spune lui Crețu ”Ăsta este modul meu de abordare ca si presedinte al Consiliului Judetean. Cand cetatenii judetului o sa-l aleaga pe domnul Crețu, va rog sa faceti cum stiti dumneavoastra.

În replica, Laurentiu Cretu spune ”Am inteles, multumesc pentru incurajari! În mod sigur, in 2024, voi candida la presedintia Consilului Judetean Neamt! Sper sa am un vot de la dumneavoastra.

Arsene îi raspunde acestuia, ”Eu va astept cu drag. Chiar mi-as dori sa fiti contracandidatul meu la Consiliul Judetean Neamt.” Prin urmare, Ionel Arsene vede ca sigura o candidatura a sa la CJ Neamt si in 2024.

Transcriptul cu pasajul integral din discutia dintre cei doi:

In luna aprilie 2022, Arsene a fost condamnat la 8 ani si 4 luni de inchisoare cu executare, dupa ce a fost trimis in judecata de procurorii DNA, in 3 dosare pentru fapte de coruptie. Acesta a contestat decizia, iar Apelul va fi judecat la Curtea de Apel Brasov, după ce s-a cerut stramutarea de la Bacau. Primul termen este pe 8 septembrie.

Documentul integral cu discutiile din CJ de dupa sedinta de pe 21 iulie 2022:

proces verbal 21_07_2022

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Daca vor fi și prosti să îl voteze detronăm Caracalul.
    Aia au uitat macaraua între blocuri și aveau biletul de autobuz la preț diferit la dus fața de întors pe aceeași rută ( gara centru 2 lei, centru gara 2,50, ), dar secretar de partid local pușcăriaș, nu !

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.